Gianluigi Buffon 2012-ig kötelezte el magát a torinói klubhoz

Vágólapra másolva!
2007.06.07. 22:07
Gianluigi Buffon az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokságba (Serie A) visszajutó Juventus olasz válogatott kapusa meghosszabbította szerződését. A csapata mellett még a másodosztályban is kitartó válogatott játékos 2012-ig kötelezete el magát a "zebrákhoz".
Gianluigi Buffon hű maradt a "zebrákhoz"
Gianluigi Buffon hű maradt a "zebrákhoz"
Gianluigi Buffon hű maradt a "zebrákhoz"
Gianluigi Buffon hű maradt a "zebrákhoz"

Miután a Didier Deschamps irányítása alatt a Juventus simán visszajutott a másodosztályból, szárnyra kaptak a híresztelések, miszerint az olasz válogatottal világbajnoki címet szerző Gianluigi Buffon elhagyja a torinói alakulatot. Erre elsősorban azért lehetett számítani, mert a kitűnő hálóőr többször is kijelentette: újra a Bajnokok Ligájában szeretne szerepelni. Erre ugye a Juventusnál nem lesz lehetősége – legalábbis az előttünk álló szezonban.

A nagy bajban is csapata mellett kitartó Buffont többször is szóba hozták a torinói klub riválisával, a BL-győztes Milannal, ám a csütörtökön aláírt szerződéssel a kapus 2012-ig elkötelezte magát jelenlegi csapatához.

Sokan úgy vélik, hogy Buffon maradásában hatalmas szerepet játszott az új vezetőedző, Claudio Ranieri érkezése, aki Deschamps távozása után vette át a „zebrák” irányítását.

„Ez egy nagyon fontos nap számomra, egy új fejezetet nyitok az életemben” – nyilatkozta a klub hivatalos honlapjának Buffon, aki azt is elárulta: a vezetőktől garanciát kapott arra, hogy a nyáron a klub mindent elkövet, hogy megerősítse a játékoskeretet.

A jelenleg a világ egyik legjobb kapusának számító Buffon 2001-ben - akkor olasz rekordnak számító – 54,2 millió euróért igazolt Parmából Torinóba.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik