A fináléban megint Internazionale-Roma

Vágólapra másolva!
2007.02.02. 00:02
2005 és 2006 után 2007-ben is az Internazionale és a Roma mérkőzik meg egymással az Olasz Kupa fináléjában. A Sampdoria elleni hazai visszavágót háromgólos előnyből kezdő milánóiaknak nem kellett megfeszülniük a továbbjutást eleve feladó genovaiak ellen.
Roberto Mancininek nem sok izgulnivalója akadt az elődöntő visszavágóján
Roberto Mancininek nem sok izgulnivalója akadt az elődöntő visszavágóján
Roberto Mancininek nem sok izgulnivalója akadt az elődöntő visszavágóján
Roberto Mancininek nem sok izgulnivalója akadt az elődöntő visszavágóján

Olasz Kupa:

Elődöntő, visszavágó:
Internazionale-Sampdoria 0-0
Tj. az Internazionale, 3-0-lal

Hazai pályán szenvedett háromgólos vereséget egy héttel ezelőtt a Sampdoria az Intertől a kupa elődöntőjének első felvonásán, majd a hétvégén, de már a bajnokságban, ugyanebben a leosztásban a milánóiak 2-0-ra győztek. (Utóbbi találkozón már a hatodik percben emberhátrányba kerültek.)

A milánói kupavisszavágót tulajdonképpen csak annak kötelezettsége miatt tudták le, hiszen a vendégek eleve olyan összeállításban futottak ki kezdésre, amely egyben magában hordozta, hogy feladták a továbbjutási tervüket.

Persze, a listavezető, a bajnokságban veretlen Inter ellen botorság lett volna hinni a csodában, mert minimum arra lett volna szükség, hogy háromgólos hátrányból indulva idegenben harcolják ki a továbbjutást a genovaiak. Szépen búcsúzni lehetett volna egy meglepetés-eredménnyel, de a csütörtök esti Sampban néhány formás kontratámadáson és a mezőnyfölényen kívül nem sok volt. Gólveszély aztán végképp.

Pedig a hazaiak is a kedvükben jártak, hiszen a Figóval megerősített második vonal szerepelt a mérkőzésen, a sztenderd kezdők közül többen – Vieira, Ibrahimovics, Adriano, Sztankovics, Cordóba, Javier Zanetti – részleges pihenőt kaptak.

A kilencven perc során a milánóiak még annyit sem tettek a győzelmért, mint a vendégek, más kérdés, a bajnoki menetelésnek köszönhetően az Inter második vonala is olyan önbizalommal futballozik, hogy egy ilyen motiválatlan mérkőzésből is kihoznak minimum egy gólnélküli döntetlent.
A Samp egy héten belül három mérkőzést játszhatott az Interrel, még gólt sem tudtak lőni a genovaiak a milánóiaknak.

A döntő első mérkőzését április 18-án Rómában, a visszavágót május 9-én rendezik Milánóban.

Az Interhez kapcsolódó mai hír, hogy bár lejárt az átigazolási határidő, nem mondtak le végleg Antonio Cassano megszerzéséről. A Real Madridban fölöslegessé vált, öntörvényű játékosra Roberto Mancini igényt tartana. Igaz a látottak nem igen támasztják alá, hogy szakmailag miért is ragaszkodnak az utóbbi egy évben inkább a kispadot koptató játékoshoz, aki kevés lehetőséget kapott a bizonyításra Madridban és akkor sem tudott élni vele. Leginkább ügyeivel adott témát az öltözőben és a sajtónak, mint sem játékával.

A kupa(közel)múltra visszatekintve láthatjuk, hogy egy évvel ezelőtt Rómában 1-1 lett az első mérkőzés, a visszavágót 3-1-re nyerte az Inter. Két évvel ezelőtt a milánóiak 2-0-lal kezdtek a fővárosban, majd a hazai második mérkőzés is az övék lett, 1-0-ra győzött a Mancini csapat.

Az Inter ötszörös Olasz Kupa-győztes, a Roma hétszer diadalmaskodott a honi kupasorozatban.

A hétvégén, a bajnokság 22. fordulójában a Roma pont az Inter vendégeként lép pályára. Ősszel az olasz fővárosban Crespo 44. percben szerzett találatával győztek a kék-feketék.

A bajnokságban az éllovas Inter előnye a második helyen álló Roma előtt 11 pont.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik