Cannavaro ismét tarolt

Gy. B.Gy. B.
Vágólapra másolva!
2007.01.30. 14:53
Fabio Cannavaro a FIFA év labdarúgója cím és az Aranylabda elnyerése után újabb elismeréseket zsebelt be, az olasz élvonalbeli pontvadászat (Serie A) 2006-os „Oscar-gáláján” három kitüntetéssel gyarapodott a 33 esztendős világbajnok hátvéd gyűjteménye.
Fabio Cannavaro Zinedine Zidane szorításában
Reuters
Fabio Cannavaro Zinedine Zidane szorításában
Fabio Cannavaro Zinedine Zidane szorításában
Reuters
Fabio Cannavaro Zinedine Zidane szorításában

A milánói átadón a Juventus együttesétől tavaly nyáron a Real Madridhoz szerződött védő a legjobb játékosnak járó díj mellett a legjobb olasz labdarúgónak és a legjobb hátvédnek járó elismerést is átvehette. Utóbbi kategóriában az előző évadban is kiérdemelte a díjat.

A tavalyi győztesek közül Ginaluigi Buffon is megvédte címét, a Juventus és az olasz válogatott első számú hálóőre ezúttal is büszkén vehette át a legjobb kapusnak járó díjat. A trénerek között Luciano Spalletti, az AS Roma vezetőedzője volt a befutó, a legjobb fiatal játékosnak járó elismerést pedig Spalletti egyik középpályása, Danielle De Rossi vehette át.

A támadók közül a firenzei Luca Toni örülhetett, a Fiorentina 29 éves gólvágója lett a legeredményesebb játékos. Az idegenlégiósokról sem feledkeztek meg a milánói gálán, a legjobb külföldi futballistának Kakát, az AC Milan játékmesterét választották meg.

Cannavaro megannyi elismerés mellett az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) álomcsapatában is helyet kapott, amelyben a 33 éves klasszison kívül két másik honfitársa, Gianluigi Buffon és Gianluca Zambrotta is képviseli Olaszországot.

Cannavaro 2006 nyarán Fabio Capellót követve szerződött Torinóból Madridba. A hátvéd a zebramezeseknél két szezon alatt 74 olasz bajnoki találkozón, valamint 18 nemzetközi kupamérkőzésen lépett pályára, összesen hét gólt szerzett. A királyi gárda szerelését eddig 22-szer ölthette magára.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik