Ronaldo Milánóban, a csapat betlizett

Vágólapra másolva!
2007.01.26. 00:33
Az Olasz Kupa elődöntőjének első összecsapásán Milánóban a Roma 2-2-es döntetlen játszott és így helyzeti előnybe került a hazai visszvágó előtt a továbbjutást illetően. A lelátón azonban nem az volt a téma, hogy engedhettek ki a piros-feketék kétgólos előnyt a kezükből, hanem az, hogy a találkozót a helyszínen tekintette meg a brazil Ronaldo, akinek Milánóba történő szerződését ma már kész tényként kezelték Spanyolországban.
Ronaldo a Milan alelnökének, Adriano Gallianinak a társaságában
Reuters
Ronaldo a Milan alelnökének, Adriano Gallianinak a társaságában
Ronaldo a Milan alelnökének, Adriano Gallianinak a társaságában
Reuters
Ronaldo a Milan alelnökének, Adriano Gallianinak a társaságában

OLASZ KUPA

Elődöntő, első mérkőzés:
AC Milan – Roma 2-2 (Oliveira 4., Inzahgi 23., Perrotta 29., Pizarro 39.)

Napközben honlapunk is beszámolt a spanyolországi hírekről, miszerint a Milan megegyezett a Real Madriddal Ronaldo megvételét illetően. A piros-feketék végül duplájárá emelve korábbi ajánlatukat 6 millió eurót kínáltak a háromszoros aranylabdásért, amit a királyiak el is fogadtak.

Capellónál végleg körön kívülre került a 2002-ben megszerzett galaktikus, egy Ronaldo-szintű játékos mellőzése pedig soha nem szül jó hangulatot házon belül. Nem volt másként Madridban sem.

Az igazság kedvéért tegyük hozzá, a brazil támadó már az előző szezonban sem csillogott, a közönség kikezdte, már tavasszal csomagolhatnékja volt. Ezek után tulajdonképpen kisebbfajta csoda volt, hogy a nyáron mégis Madridban maradt, főként Van Nistelrooy érkezésének ismeretében.

A Milant láthatóan feldobta Ronaldo érkezése és személyes jelenléte: Oliveira és Inzaghi egy-egy góljával a 23. percben már 2-0-ra vezettek a Roma ellen.

A vendégek nem zuhantak össze és a szezonban elég rapszodikusan teljesítő milánóiak ellen gyorsan szépítettek, majd még az első félidőben egyenlítettek is.

A bajnokságban kifejezetten jól teljesítő, bár az utóbbi fordulókban váratlan pontokat vesztő Roma így az idegenbeli döntetlen tudatában egy fokkal nyugodtabban várhatja a fővárosi visszavágót, mint ellenfelek.

Az Olasz Kupa másik elődöntőjében szerdán este a címvédő Internazionale idegenben verte 3-0-ra a Sampdoriát, így tulajdonképpen máris a fináléban érezhetik magukat a kék-feketék.

Igen könnyen elképzelhető, hogy egymás után harmadszor is Inter-Roma döntőt rendeznek a sorozatban, amelyben a fővárosiaknak eddig nem termett babér. Ugyanis mindkét kupát a milánóiak nyerték, a rómaiak a döntőben - pedig négy mérkőzést játszottak, oda-visszavágós alapon – még győzni sem tudtak.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik