Az elefántcsontparti születésű, belga színekben versenyző, 26 éves Ryad Merhy tavaly látványos, kemény mérkőzésen veszítette el veretlenségét Arsen Goulamirian ellen, azóta viszont négy könnyebb győzelemmel próbálta feledtetni a marseille-i fiaskót, múlt héten pedig az argentin Cesar David Crenz ellen 23. kiütéses sikerét is behúzta.

A Felix Promotiont erősítő Szellő Imre jelenleg a legmagasabban jegyzett bokszolónk, a WBO ranglistáját vezető 35 éves veretlen ceglédi bunyósra pályafutása legnehezebb feladata várhat.

A WBA cirkálósúlyú világbajnoka jelenleg a többnyire inaktív Bejbut Sumenov, míg Gyenyisz Lebegyev ún. szuperbajnok státuszban várja a folytatást, Goulamirian pedig az említett Gold öv birtokosa a WBA honlapja szerint, bár korábban az interim címmel büszkélkedhetett éppen Merhy legyőzésével. Hogy az örmény-francia lemond a címről, vagy a WBA elveszi, esetleg a Merhy–Szellő mérkőzés csak eliminátori mérkőzés lenne, arról egyelőre nincs információ, ugyanakkor a hírek szerint jegyek árusítása már meg is kezdődött.

www.profiboksz.hu