Videó: hihetetlen – a ketrecharcos Ngannou padlóra küldte Furyt!

Vágólapra másolva!
2023.10.29. 09:27
null
Tyson Fury a 3. menetben került a padlóra Francis Ngannou ellen (Fotó: AFP)
Maratoni hosszúságú, a várakozó nézők türelmét alaposan próbára tevő felvezetés és show-műsor után feszült egymásnak szombat éjszaka Szaúd-Arábiában, Rijádban a WBC nehézsúlyú bokszvilágbajnoka, a brit Tyson Fury (34 győzelem, 0 vereség, 1 döntetlen, 24 KO/TKO – a szombati meccs után) és az MMA-ban, a UFC-nél korábban nehézsúlyú világbajnok, a profi ökölvívásban most bemutatkozó, 37 éves kameruni  Francis Ngannou – a tét a WBC szervezet által erre az alkalomra kreált „Rijád bajnoka” öv volt.

A ketrecharcos, az ökölvívásban most bemutatkozó Francis Ngannounak előzetesen alig adott bárki is reálisan esélyt a tízmenetesre kiírt, a találkozó létjogosultsága kapcsán a közvéleményt eleve megosztó összecsapáson az elmúlt évek legjobb nehézsúlyú bunyósa, Tyson Fury ellen.

A mérkőzés első pillanataiban még úgy is tűnt, hogy a relatíve nagy elánnal kezdő Furynak formalitás lehet ez a meccs. A kezdeti lendület azonban nagyon gyorsan tovatűnt, és Fury előbb a második menetben összeszedett egy kisebb sérülést a homlokán, majd jött a harmadik felvonás, és a sokk, ugyanis a menet záró szakaszában Ngannou egy fejre, egészen pontosan halántékra mért balhoroggal padlóra küldte ellenfelét!

A TELJES MÉRKŐZÉS – A LEÜTÉS 21.10-TŐL

Furyn szemmel láthatóan átfutott az ütés, és bár felállt, a folytatásban egyértelművé vált, hogy közel sem élete formájában érkezett a gálára. Az erőnléti problémákkal is küzdő WBC-világelső (aki karrierje legnagyobb súlyával mért be pénteken, ami eleve gyanús jel volt) igyekezett összeszedni magát, és többször megmutatkozott, hogy bokszban ő a rutinosabb, képzettebb, de a lelkes, és nem mellesleg kifejezetten koncentrált, higgadt Ngannou továbbra is folyamatosan ráncigálta 35 éves riválisa bajuszát.

Döbbenetes volt, hogy az ütközet utolsó menete előtt egyáltalán nem tűnt lehetetlennek, hogy a végén Ngannou kezét emelik a magasba. A finisre mindkét bunyós elkészült az erejével, a 10. menetben már érdemi ütést is alig indítottak a felek, majd jött a gong, és a pontozók kezébe került a nem feltétlenül egyszerű döntés.

A három ítész közül Ed Garner Ngannou mellett tette le a voksát (95:94), a másik két bíró, Alan Krebs (95:94) és Juan Carlos Pelayo (96:93) viszont Furyt látta jobbnak, így végül a brit bunyós megosztott pontozásos sikerrel zárta az estét úgy, hogy vélhetően sok szimpatizánst szerzett magának Ngannou is.

Fury számára pedig ez a mérkőzés figyelmeztető jel lehet az IBF-, WBO- és WBA-világbajnok Olekszandr Uszikkal tervezett címegyesítő összecsapás előtt, ugyanis ilyen produkcióval könnyen elveszítheti a veretlenségét az ukrán klasszis ellen.

A felvezető programban egyébként szerepelt egy magyar is, a volt amatőr válogatott Bernáth István, de gyors vereséget szenvedett brit ellenfelétől.

www.profiboksz.hu

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik