Profi boksz: Joshua brutális kiütése után jöhet a Wilder elleni meccs

I. SZ.I. SZ.
Vágólapra másolva!
2023.08.13. 11:41
null
Anthony Joshua kiütötte ellenfelét Londonban (Fotó: Getty Images)
Anthony Joshua szombaton este Londonban kiütötte Robert Heleniust, így megnyílt az út a Deontay Wilder elleni összecsapás előtt.

Az eredeti tervek szerint korábbi legyőzöttjének, Dillian Whyte-nak adott volna visszavágási lehetőséget szombat este Londonban Anthony Joshua, azonban Whyte alig egy héttel a nehézsúlyú mérkőzés előtt doppingbotrányba keveredett, így a szervezők Robert Heleniust tudták „mozgósítani” az utolsó pillanatban.

Érdekesség, hogy svéd-finn Helenius múlt héten szombaton is megvívott egy találkozót, akkor három menet leforgása alatt letudta a szintén finn Mika Mielonent. A Joshua elleni ütközetnek nyilvánvalóan nem ő volt a favoritja, és sokan rövid mérkőzést jósoltak előzetesen.

A találkozó taktikus bokszot hozott a nyitó felvonásokban, és a korábbi világbajnok Joshua nem tudta gyorsan dűlőre vinni az összecsapást. A mérkőzés közepéhez érve Helenius fáradni látszott, brit riválisa pedig ritmust próbált váltani, ennek pedig a hetedik menetben meg is lett a hatása, ugyanis Joshua egy brutális, fejre irányuló jobbossal kiütötte vetélytársát.

Maga az összecsapás finoman szólva sem volt látványos, a KO azonban némi kárpótlást jelenhetett a nézőknek, és vélhetően pályázni fog az év legnagyobb kiütés díjra is, illetve ha lehet hinni a híreknek, akkor év végén vagy jövőre jöhet a Joshua–Wilder ütközet.

A főmérkőzés előtt lépett kötelek közé Derek Chisora, a veterán angol bunyós aktuális riválisa a hozzá hasonlóan szintén korábbi világbajnoki kihívónak számító amerikai Gerald Washington volt. A lassú tempóban zajló mérkőzésen inkább a 39 éves, helyi Chisora volt az aktívabb, így végül ő zárta egyhangú pontozásos győzelemmel az estét.

(www.profiboksz.hu)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik