Profi boksz: Golovkin kiütéssel maradt világbajnok

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.10.19. 07:02
A kazah Gennagyij Golovkin (31–0–0,  28) második menetes KO-győzelemmel védte meg középsúlyú WBA/IBO világbajnoki címeit a kaliforniai Carsonban a mexikói Marcos Antonio Rubio (59–7–1, 51) ellen. 

A jelentős súly előnnyel ringbe lépő Marco Antonio Rubio nem tudta megnehezíteni Golovkin dolgát, és bár nem feltartott kézzel érkezett, erezhető volt rajta, hogy tiszteli világbajnok ellenfelét.

Golovkin a kezdő másodperctől irányította a találkozót, többször is tisztán eltalálta mexikói ellenfelét és magabiztosan nyerte a menetet.

A második menet sem alakult másképpen, Golovkin támadólag lépett fel, Rubio pedig egyre több hangsúlyt fektetett a védekezésre. A menet közepén a kazah egy balhorog–jobbfelütés kombinációval előbb megrendítette, majd egy félelmetes balhoroggal padlóra küldte kihívóját. Rubio felállt és folytatta volna a küzdelmet, de Jack Reiss vezetőbíró – talán kissé korán – beszüntette a találkozót.

Ezzel a győzelemmel Golovkin a WBC ranglistáján kötelező kihívói pozícióba került és a mérkőzés utáni interjúban kihívta Miguel Cottot.

www.profiboksz.hu

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik