Manny Pacquiao a második menetben kivégezte Ricky Hattont

Vágólapra másolva!
2009.05.03. 11:03
Nem tartott sokáig… Manny Pacquiao nem hagyott kétséget afelől, hogy ki a legjobb aktív bokszoló a világon. A Las Vegas-i gálán az IBO (Nemzetközi Bokszszervezet) kisváltósúlyú világbajnoki címéért a 2. menetben kiütötte a brit Ricky Hattont.
Itt már nem volt szükség számolásra
Fotó: Reuters
Itt már nem volt szükség számolásra
Itt már nem volt szükség számolásra
Fotó: Reuters
Itt már nem volt szükség számolásra

A Las Vegas-i MGM több mint 16 ezer nézője nem gondolta, hogy ilyen hamar befejeződik a Kelet és Nyugat csatájaként aposztrofált összecsapás. A brit Hatton (45–2–0, 32 K. O.–T. K. O.) az első menetben kétszer is padlóra került, a másodikban pedig a Fülöp-szigeteki Pacquiao (49–3–2, 37) megsemmisítette. Kenny Bayless mérkőzésvezető azt mondta a meccs után, hogy látta, nincs is szükség a számolásra…

Hatton reményei szertefoszlottak, hogy a világ legjobb aktív bokszolójaként emlegessék, ellentétben a nagyon szimpatikusan nyilatkozó Pacquiaóval. „Az edzőtáborban kiismertem ellenfelem néhány védekezési hiányosságát. Ez legalább akkora siker számomra, mint az Oscar De La Hoya felett aratott győzelmem.”

Freddie Roach, a győztes trénere a következőt mondta: „Manny a világ legjobbja. Kifigyeltük, hogy Ricky meccsről meccsre ugyanazt bokszolja – a sok videoelemzés miatt már úgy ismertem, mint a saját bunyósaimat.”

Pacquiao stábja már a lehetséges ellenfelekkel is foglalkozott. Mivel Floyd Mayweather jr. bejelentette, hogy visszatér, s már lekötött mérkőzése is van – a mexikói Juan Manuel Márquez ellen bokszol –, mi sem természetesebb, mint hogy a nyertest Pacman kihívhatja. De Roach szerint a határ a csillagos ég: ha a WBO váltósúlyú világbajnoka, Miguel Cotto vagy a WBA szintén váltósúlyú királya, Shane Mosley jön, a Fülöp-szigeteki ellenük is kiáll.

Hatton ebben a kategóriában először kapott ki, korábban, 2007-ben Mayweather a váltósúlyban győzte le. A brit ezt mondta az összecsapás után: „Csúnya vereség volt, de rendben vagyok. Nem is láttam az ütést, olyan gyors volt. Éreztem, hogy nem tudom folytatni a küzdelmet.”

Pacman 12 millió, a brit 8 millió dollárt kapott a mérkőzésért.

PACQUIAO–HATTON

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik