Ökölvívás: Pacquiao még idén megküzdhet Mayweatherrel

MTI/B. D. K.MTI/B. D. K.
Vágólapra másolva!
2024.01.06. 12:47
null
Pillanatkép Mayweather és Pacquiao 2015-ös meccséből (Fotó: Getty Images)
Az élő bokszlegendának számító Manny Pacquiao idei visszatérését és két nagy meccsét is bejelentették néhány nap leforgása alatt.

 

A profi ökölvívástól már visszavonult, 45 éves Fülöp-szigeteki harcos, Manny Pacquiao – aki politikusként 2016 és 2022 között szenátor volt – az idén Japánban az egykor szintén a sportág legnagyobbjai közé tartozó amerikai Floyd Mayweatherrel ütközne meg, akivel 2015-ben már bokszolt. Kettejük visszavágója előtt pedig – a pénteki hír szerint április 20-án – a thaibox 41 esztendős világsztárjával, Buakaw Banchammal lépne a kötelek közé, hat, egyenként háromperces menetre tervezett és a 70 kilogrammos kategóriában az ökölvívás szabályai szerint zajló thaiföldi találkozón.

Buakaw több mint 240 győzelmet aratott 24 éves muay thaios és kick-boxos pályafutása során, míg a nyolc súlycsoportban is világbajnoki címet szerző Pacquiao mérlege hivatásos ökölvívóként 62 győzelemből (39 KO), nyolc vereségből és két döntetlenből áll.

A több mint nyolc évvel ezelőtti, mintegy 400 millió dollár bevételt hozó mérkőzést Las Vegasban pontozással Mayweather nyerte, aki veretlenül vonult vissza, és azóta – rendre hatalmas pénzért – már csakis bemutató meccseket vállal. A 46 éves amerikai hibátlan profi bokszmérlegét 50 – benne 27 kiütéssel megnyert – mérkőzés alkotja.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik