Ricky Hatton magabiztos sikerrel tért vissza Las Vegasba

Vágólapra másolva!
2008.11.23. 13:11
Sikeresen tért vissza Las Vegasba Ricky Hatton: az IBO kisváltósúlyú világbajnoki övéért a 11. menetben technikai K. O.-val győzte le az amerikai Paul Malignaggit. A brit ugyanott nyert, ahol tavaly decemberben vereséget szenvedett Floyd Mayweather jr.-tól. Hugo Hernán Garay pedig első alkalommal védte meg a WBA félnehézsúlyú világbajnoki címét, egyhangú pontozással felülmúlva Jürgen Brähmert.
Ricky Hatton (jobbra) magabiztosan győzött, ellenfele edzője bedobta a törülközőt
Fotó: Reuters
Ricky Hatton (jobbra) magabiztosan győzött, ellenfele edzője bedobta a törülközőt
Ricky Hatton (jobbra) magabiztosan győzött, ellenfele edzője bedobta a törülközőt
Fotó: Reuters
Ricky Hatton (jobbra) magabiztosan győzött, ellenfele edzője bedobta a törülközőt

Ricky Hattont (45–1–0, 32 K. O.–T. K. O.) ezrek kísérték el Nagy Britanniából, s a kisváltósúlyú bunyós már a meccs előtt megörvendeztette a híveit: egy pufajkában vonult be, „Fatman” felirattal, utalva arra, hogy gyakran ostorozzák azzal, hogy két mérkőzése között 15 kilót is magára szed.

Bár korábbi önmagához képest nem volt annyira lehengerlő, Hattonon nem látszott, hogy fogyasztási problémái lennének, rögtön nekiesett az amerikai Malignagginak (25–2–0, 5), ami nagyrészt edzőjének, Floyd Mayweather sr.-nak köszönhető. Noha az első menetben az olasz származású amerikai jól mozgott, már ekkor is látszott, a két bokszoló nincs egy súlycsoportban – ekkor még elsősorban termetre.

A brooklyni Malignaggi remekül hajolgatott el, ám a második menetben belenézett egy jobbegyenesbe, s innentől kezdve nem volt egyenrangú partner. Edzője, Buddy McGirt ugyan próbálta szuggerálni bele a követendő taktikát, de a kilencedik menetben egy balhorog szaladt át tanítványán. Kenny Bayless mérkőzésvezető ekkor még megmentette, mert Hatton kesztyűjével kezdett el bíbelődni, ám az utolsó előtti felvonásban maga a tréner unta meg Malignaggi alárendelt szerepét, s – egyszerűen besétálva a ringbe – feladta a meccset.

Az amerikai majdnem sírva fakadt, mire riválisának trénere próbálta megnyugtatni.

Hatton ezt nyilatkozta a győzelme után: „Paulie sokkal jobb bunyós, mint gondolják, de láthatják, mennyit fejlődtem Mayweather keze alatt.” Aztán kibújt belőle az igazi Hatton: „Senki sem győz majd le kisváltósúlyban – senki!” Azt is kijelentette, szeretne még néhány nagy meccsen a ringbe lépni.

A vesztes elmondta, érezte, hogy ponthátrányban van, de másfél menet még hátravolt, bármi megtörténhetett volna. Malignaggi a második vereségét szenvedte el, és úgy értékelt, hogy az első alkalommal, Cotto ellen nagyobb bajban volt, mert akkori vetélytársának ütőereje nagyobb, mint Hattoné.

A mostani összecsapáson a mintegy 10 000 néző között ott volt Hatton honfitársa, a Los Angeles Galaxy futballistája, David Beckham is.

GARAY CÍMVÉDÉSE

Az argentin Garay (32–3–0, 17 K. O.–T. K. O.) a tőle megszokott agresszív stílusban „látott munkához”, de kihívója, Brähmer (31–2–0, 25) felvette vele a küzdelmet. A második felvonásban az utóbbi visszavett, ütőtávból próbálkozott, míg Garay a tőle megszokott küzdőmodorban folytatta. A negyedik menetben a német, a hatodikban a címvédő dominált, ám Brähmer felvette a kesztyűt az adok-kapok során. A kihívó a találkozó utolsó harmadában többször is bajba került, de Garay végül „csak” egyhangú pontozással nyert (118:110, 117:112, 116:115), s első alkalommal védte meg a Bokszvilágszövetség (WBA) világbajnoki övét.

MALIGNAGGI ÉS A TÖRÜLKÖZŐ PÁROS JELENETE 2:30-TÓL

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik