Úszás: túl a bokrétaünnepen a nyíregyházi Bujtosi uszoda

Az ősszel elkészülő nyíregyházi Bujtosi Sportuszoda építkezése elérte a leendő épület legmagasabb pontját, ennek alkalmából bokrétaavató ünnepséget rendeztek a helyszínen.

Sportpolitika: ezzel a döntéssel a DVTK régi vágya teljesült

Kiemelt vidéki nagy egyesület lett a Diósgyőri Vasgyárak Testgyakorló Köre, a DVTK a vidéki sportklubok közül elsőként kapta meg ezt a titulust – jelentette be Sántha Gergely, a klub elnöke miskolci sajtótájékoztatóján csütörtökön.  

Sportpolitika: Gyulai Márton alelnöki posztra pályázik az EAA-ban

Gyulai Márton alelnöki tisztségre pályázik az Európai Atlétikai Szövetségben (EAA).

Olimpia: Tovább nő a magyar olimpikonok megbecsültsége – Szabó Tünde

Az olimpiai járadékkal kapcsolatos változások kapcsán – a hatósági eljárás kötelezettségén túl – az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) sportállamtitkársága személyes levélben adott útmutatást a teendőkről valamennyi érintettnek, segítve az eljárási folyamat lerövidítését.

Sportpolitika: több mint 120 nemzetközi eseményt rendezünk az idén

Az idén több mint 120 nemzetközi sporteseményt rendeznek meg Magyarországon, s ezek közül kiemelkedik négy olimpiai sportág kvalifikációs világbajnoksága, amelyeken a 2020-as tokiói játékokra szerezhetnek kvótákat a sportolók.

Sportpolitika: módosították a sporttörvényt

Keddi határozathozatala során az Országgyűlés létrehozott egy olyan keretrendszert, amely ahhoz nyújt segítséget, hogy különböző nemzetközi sportszövetségek magyarországi székhellyel működhessenek.

Sportpolitika: Budapestre csábítanák a nemzetközi sportszövetségeket

A magyar kormány 2011-ben megfogalmazott sporttal kapcsolatos koncepciójának újabb fontos eleme a nemzetközi sportszövetségek Budapestre csábítása, amihez a jogi feltételeket biztosítaná a sporttörvény azon módosító indítványa, melyet Bánki Erik országgyűlési képviselő nyújtott be a Parlamenthez.

Vízilabda: Kovács Zoltán lett a magyar szövetség főtitkára

Kovács Zoltán kétszeres Európa-bajnok kapus lett a Magyar Vízilabda-szövetség (MVLSZ) főtitkára.

Tokió 2020: az Újpest a legeredményesebb hazai klub az olimpiai pontok szerint

Minden évben elkészül a sportegyesületek rangsora, amely alapján 2018-ban az Újpesti TE volt a legeredményesebb klub, a leglátványosabb fejlődésen pedig a Budapesti Honvéd ment keresztül. Annak jártunk utána, hogy vajon a besorolás pusztán presztízsértékű-e, vagy más vonzata is van.

Sportszervezés: az új vállalat segítség a szövetségeknek

A sportági szövetségek tehermentesítése, de nem a kizárása a cél a kormány által nemrég létrehozott Sportesemények Szervezéséért, Lebonyolításáért és Sportszolgáltatásért Felelős Nonprofit Kft.-nek, közölte Szabó Tünde sportért felelős államtitkár.

Szervezés alatt – új nonprofit kft. megalapításáról döntött a kormány

A kormány által nemrégiben létrehozott nonprofit Kft. feladata a hazai rendezésű világversenyek szervezése lesz.

Sportpolitika: íme, a kormány év végi sportcélú támogatásai!

A költségvetés vártnál alacsonyabb hiánya lehetővé tette, hogy a magyar kormány milliárdokat osszon szét sportcélú beruházásokra és fejlesztésekre az év végén.

Olimpiai életjáradék: többszörös megbecsülés

Jelentősen nőhet a többszörös olimpiai bajnokok megbecsülése, akik az új törvényjavaslat szerint minden arany után ugyanakkora összeget kaphatnak életjáradékként.

Élet(járadék) a sport után, avagy a „sportolói nyugdíj”

Egy frissen benyújtott törvényjavaslat szerint az eddiginél magasabb lenne a magyar sportolók olimpiai járadéka. A jelenlegi szabályozással ellentétben a versenyző a jövőben az olimpián szerzett minden aranyérme után a helyezésért járó teljes összegre jogosult lesz, vagyis aranyainak „értéke” összeadódik. Nemrégiben a Nemzeti Sport is körüljárta a „sportolói nyugdíj” témáját – most felidézzük június 30-án megjelent cikkünket.

Sportpolitika: magasabb életjáradék járhat az olimpiai érmeseknek

Egy frissen benyújtott törvényjavaslat szerint az olimpiai aranyérmek számától függően magasabb lenne a magyar sportolók életjáradéka.

Orbán: Ez csak a kezdet, sok szép feladat vár még ránk

A vajdasági Topolyán csütörtökön hivatalosan is átadták a TSC Labdarúgó Akadémiát, amelynek felépítését a magyar kormányon keresztül a Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) támogatta.

Sportpolitika: megjelent a „Hajrá, magyarok!” kiadvány

Kiadvány készült a sport és a sportpolitika területén az elmúlt nyolc évben elért eredményekről – terjesztésében a Nemzeti Sport is főszerepet vállal.

Sportpolitika: az Országgyűlés döntött a Magyar sport napjáról

Kedden országgyűlési határozatba foglalták a Magyar sport, a Magyar parasport és a Magyar diáksport napját.

Sportpolitika: Észak-Korea nem tud sportfelszereléseket venni

A sízők, az íjászok és a sportlövők nemzetközi szövetségéhez fordultak segítségért az illetékes észak-koreai szövetségek vezetői, mert az országot sújtó nemzetközi szankciók miatt nem tudnak felszereléseket vásárolni a külföldi sportszergyártóktól.

Sportpolitika: készen állunk újabb sportesemények megszervezésére

Orbán Viktor miniszterelnök vasárnap délután az Országházban fogadta Thomas Bachot, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság elnökét, aki a cselgáncs-világbajnokság eseményeire érkezett Budapestre – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a kormányfő sajtófőnöke.