Tokió 2020: az Újpest a legeredményesebb hazai klub az olimpiai pontok szerint

Minden évben elkészül a sportegyesületek rangsora, amely alapján 2018-ban az Újpesti TE volt a legeredményesebb klub, a leglátványosabb fejlődésen pedig a Budapesti Honvéd ment keresztül. Annak jártunk utána, hogy vajon a besorolás pusztán presztízsértékű-e, vagy más vonzata is van.

Sportszervezés: az új vállalat segítség a szövetségeknek

A sportági szövetségek tehermentesítése, de nem a kizárása a cél a kormány által nemrég létrehozott Sportesemények Szervezéséért, Lebonyolításáért és Sportszolgáltatásért Felelős Nonprofit Kft.-nek, közölte Szabó Tünde sportért felelős államtitkár.

Szervezés alatt – új nonprofit kft. megalapításáról döntött a kormány

A kormány által nemrégiben létrehozott nonprofit Kft. feladata a hazai rendezésű világversenyek szervezése lesz.

Sportpolitika: íme, a kormány év végi sportcélú támogatásai!

A költségvetés vártnál alacsonyabb hiánya lehetővé tette, hogy a magyar kormány milliárdokat osszon szét sportcélú beruházásokra és fejlesztésekre az év végén.

Olimpiai életjáradék: többszörös megbecsülés

Jelentősen nőhet a többszörös olimpiai bajnokok megbecsülése, akik az új törvényjavaslat szerint minden arany után ugyanakkora összeget kaphatnak életjáradékként.

Élet(járadék) a sport után, avagy a „sportolói nyugdíj”

Egy frissen benyújtott törvényjavaslat szerint az eddiginél magasabb lenne a magyar sportolók olimpiai járadéka. A jelenlegi szabályozással ellentétben a versenyző a jövőben az olimpián szerzett minden aranyérme után a helyezésért járó teljes összegre jogosult lesz, vagyis aranyainak „értéke” összeadódik. Nemrégiben a Nemzeti Sport is körüljárta a „sportolói nyugdíj” témáját – most felidézzük június 30-án megjelent cikkünket.

Sportpolitika: magasabb életjáradék járhat az olimpiai érmeseknek

Egy frissen benyújtott törvényjavaslat szerint az olimpiai aranyérmek számától függően magasabb lenne a magyar sportolók életjáradéka.

Orbán: Ez csak a kezdet, sok szép feladat vár még ránk

A vajdasági Topolyán csütörtökön hivatalosan is átadták a TSC Labdarúgó Akadémiát, amelynek felépítését a magyar kormányon keresztül a Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) támogatta.

Sportpolitika: megjelent a „Hajrá, magyarok!” kiadvány

Kiadvány készült a sport és a sportpolitika területén az elmúlt nyolc évben elért eredményekről – terjesztésében a Nemzeti Sport is főszerepet vállal.

Sportpolitika: az Országgyűlés döntött a Magyar sport napjáról

Kedden országgyűlési határozatba foglalták a Magyar sport, a Magyar parasport és a Magyar diáksport napját.

Sportpolitika: Észak-Korea nem tud sportfelszereléseket venni

A sízők, az íjászok és a sportlövők nemzetközi szövetségéhez fordultak segítségért az illetékes észak-koreai szövetségek vezetői, mert az országot sújtó nemzetközi szankciók miatt nem tudnak felszereléseket vásárolni a külföldi sportszergyártóktól.

Sportpolitika: készen állunk újabb sportesemények megszervezésére

Orbán Viktor miniszterelnök vasárnap délután az Országházban fogadta Thomas Bachot, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság elnökét, aki a cselgáncs-világbajnokság eseményeire érkezett Budapestre – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a kormányfő sajtófőnöke.  

Sportpolitika: „A kormány nemzetstratégiai ágazatként tekint a sportra”

A kormány nemzetstratégiai ágazatként tekint a sportra, amely más területekre is pozitívan hat, így az oktatásra, az egészségügyre, az ifjúság- és családpolitikára, a fejlesztésekre és a gazdaság élénkítésére is – hangsúlyozta Szabó Tünde, az Emberi Erőforrások Minisztériumának sportért felelős államtitkára egy csütörtöki budapesti fórumon.

MOB: Orbán finoman, de kiállt Borkai mellett

Orbán Viktor miniszterelnök Győrben tárgyalt pénteken, az ezt követő sajtótájékoztatón pedig Borkai Zsoltról, Győr polgármesteréről, a Magyar Olimpiai Bizottság elnökéről is szót ejtett.

Sportpolitika: Szabó Tünde szaúdi küldöttséget fogadott

Szabó Tünde, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) sportért felelős államtitkára hivatalában fogadta a Szaúd-arábiai Olimpiai Bizottság ügyvezető igazgatóját, Abdullah al-Gamedit.

MOB: A politikai vezetés továbbra is támogat – Borkai

Borkai Zsolt úgy érzi, jó eséllyel indul a MOB május 2-i tisztújító közgyűlésén, de akkor sem lennének „álmatlan éjszakái”, ha mást választanának meg az olimpiai bizottság elnökének.

Sportpolitika: Jó úton haladunk – Szabó Tünde büszke

Magyarország sportpolitikája jó úton halad – jelentette ki Szabó Tünde sportért felelős államtitkár a Budapesten rendezett nemzetközi sportújságírócsúcs kedd esti záróeseményén.

Sportpolitika: tovább működhet a tao-rendszer – Rétvári

Változatlan formában további hat éven keresztül működhet a társaságiadókedvezmény-rendszer (tao), Brüsszelben pénteken engedélyezték a folytatást – jelentette be az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) parlamenti államtitkára pénteken Budapesten, sajtótájékoztatón.

Sportpolitika: május 2-án tartja tisztújító közgyűlését a MOB

Május 2-án tartja éves és tisztújító közgyűlését a Magyar Olimpiai Bizottság.

Sportpolitika: ülés a TF-en, megállapodás a MET-tel

Szombat délelőtt tartotta a Testnevelési Egyetem (TF) Szenátusa nyilvános ünnepi ülését, amelyen a doktorrá avatás és a diplomák átadása mellett együttműködési megállapodást írtak alá a Magyar Edzők Társaságával (MET).