?>
Magyar–izlandi: október 30-án indul a jegyértékesítés

A Magyar Labdarúgó-szövetség tájékoztatása szerint október 30-án 10 órától indul a jegyértékesítés a magyar válogatott soron következő három hazai mérkőzésére. Az MLSZ beszámolója szerint első körben a Szurkolói Klub tagjai válthatják meg az Izland elleni Európa-bajnoki pótselejtezőre, valamint a Szerbia és a Törökország elleni Nemzetek Ligája-mérkőzésre szóló kombinált belépőjüket.

Válogatott: helye van még Dzsudzsák Balázsnak a nemzeti csapatban? – podcast

Dzsudzsák Balázs eddig 108-szor szerepelt a magyar labdarúgó-válogatottban, de ha újabb mérkőzésen lép pályára, akkor Király Gábort lehagyva egyedül áll majd az örökranglista élén. De lesz olyan formában? Ha esetleg nem, akkor is megérdemli? Vagy ő már a múlt és végleg el kellene felejteni? Az Origo Sport podcastjában erről beszélgetett Szöllősi György, lapunk főszerkesztője, Novák Miklós, a Magyar Nemzet sportrovatának vezetője, valamint Göbölyös András, az Origo Sport munkatársa. A műsorvezető ezúttal is Lantos Gábor.

Válogatott: Egyben vagyunk, ez az erősségünk – Holender

A Belgrádba már a Partizan labdarúgójaként visszatérő Holender Filip a szövetségi kapitány igazságáról, a kiváló mentalitásról és a vasárnapi derbiről is beszélt a Nemzeti Sportnak.

Válogatott: Nem tartok attól, hogy bárki is elszállna – Rossi

Büszke a csapatára, s az eredményekkel elégedett Marco Rossi, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, aki úgy véli, november 12-i ellenfelünk, Izland nem jobb Szerbiánál és Oroszországnál.

Izland: „A kezdőcsapatunk öregszik” – 2013 óta ugyanazok játszanak

Arccal Izland felé! Ez lehet az új jelszó a válogatottnál a november 12-i, immár valóban sorsdöntő Eb-pótselejtező előtt, és ennek jegyében a Nemzeti Sport Online-on is egyre többet foglalkozunk majd a következő ellenféllel. Most lássuk a Románia elleni, múlt heti, 2–1-re megnyert Eb-selejtező legfőbb szakmai tanulságait, és egy izlandi kollégát is megkérdeztünk arról, hogyan vélekedik Erik Hamrén csapatáról.

Az őszi meccsek megmutatták, Marco Rossinak van kiből válogatnia

Az Oroszországban szerdán 0–0-s döntetlent játszó magyar labdarúgó-válogatott idei, eddigi öt mérkőzése után keretelemzésünkben posztról posztra végignéztük a szóba jöhető választási lehetőségeket a szeptemberi és októberi találkozók tapasztalatai alapján. Kiderült, a védelemben és a csatársorban a korábbi évekhez képest meglepően jól állunk a választási lehetőségek dolgában, viszont a középpálya védekező szekciójában már adódhatnak problémák...

NL: Büszke vagyok a srácokra, oroszlánként küzdöttek! – Rossi

Gól nélküli döntetlent játszott a magyar labdarúgó-válogatott Oroszországgal a Nemzetek Ligájában. A moszkvai mérkőzés után a két szövetségi kapitány értékelt a sajtótájékoztatón. 

Válogatott: Nem lehet más a célunk, mint kijutni az Eb-re – Szalai Ádám

Szalai Ádám a magyar válogatott moszkvai gól nélküli Nemzetek Ligája-mérkőzését követően arról beszélt az M4 Sportnak, hogy nem lehet más a célunk, mint kijutni a 2021-re csúsztatott Európa-bajnokságra. A Mainz támadója úgy véli, olyan csapategység van jelenleg, amelyből rengeteg erőt meríthetünk az Izland elleni „döntőre”, és úgy véli, az új játékrendszer elképesztően sokat adott hozzá a mostani eredmények eléréséhez.

Nemzetek Ligája: kétgólos hátrányból török pontmentés

Törökország kétgólos hátrányból felállva 2–2-es döntetlent játszott Szerbiával a Nemzetek Ligája B-ligájának magyar érdekeltségű csoportjában.

Kétgólos hátrányból ikszelt Törökország Szerbiával

Törökország kétgólos hátrányból felállva 2–2-es döntetlent játszott Szerbiával a Nemzetek Ligája B-ligájának magyar érdekeltségű csoportjában.

Bravúrgyőzelmek után bravúros döntetlen!

A Nemzetek Ligájában a B-liga 3. csoportjának 4. fordulójában a magyar válogatott Oroszország vendégeként lépett pályára Moszkvában, és gól nélküli döntetlenre végzett.

Orosz–magyar: Szalai Ádám és Nego is a válogatott kezdőjében

A Nemzetek Ligájában a B-liga 3. csoportjának 4. fordulójában a magyar válogatott Oroszország vendégeként lép pályára Moszkvában. Alig több mint egy órával a kezdés előtt az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) a hivatalos honlapján tette közzé a két együttes kezdőcsapatát.

Két mérkőzés, 21 gól – az első magyar–orosz futballmeccsek története

A magyar és az orosz labdarúgó-válogatott 1912-ben játszott először egymással – két napon belül két mérkőzést. A magyar együttes akkorra már 10 éve játékban volt és Európa egyik legjobbjának számított, míg a tapasztalatlan „szbornaja” az első mérkőzését éppen az 1912-es stockholmi olimpián vívta. A két meccs a mieink fényes sikerét, az oroszok katasztrofális kudarcát hozta. 

Válogatott: megvan, milyen mezben játszik a csapat az oroszok ellen – kép

Belgrádban már bejött: a Magyar Labdarúgó-szövetség az Instagram-oldalán jelentette be, milyen színösszeállításban lép majd pályára a válogatott Moszkvában. Marco Rossi együttese 20.45 órától Oroszország ellen játszik majd a Nemzetek Ligája 4. fordulójában.

Koronavírus és sérülések az oroszoknál – „van esélye a magyar csapatnak”

Három kör után veretlenül vezeti Nemzetek Ligája-csoportunkat az orosz válogatott, amely azonban – a magyarhoz hasonlóan – több kulcsjátékosára nem számíthat. Legutóbbi meccsén, vasárnap odahaza csak 1–1-es döntetlenre volt képes a török csapat ellen. Az Oroszország–Magyarország Nemzetek Ligája mérkőzés előtt az orosz futball jó ismerői nyilatkoztak a Nemzeti Sportnak a szerdai ellenfélről.

Magyar–izlandi: már kész a terv a jegyértékesítésre

A Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) a tervek szerint az október 26-án kezdődő héten kezdi meg a jegyértékesítést a válogatott novemberi, három hazai találkozójára, amelyeken egyelőre a Puskás Aréna 30 százalékos kihasználtságával számol – írja az MTI.

Válogatott: Marco Rossiból lehetett volna a Haladás vezetőedzője is

A korábbi válogatott labdarúgó, Halmai Gábor a szerbek legyőzése kapcsán a Jugoszláviától elszenvedett 1997-es zakókról sztorizott a Digi Sportnak, amikor Marco Rossi, a magyar labdarúgó-válogatott jelenlegi szövetségi kapitányáról osztott meg érdekes kulisszatitkot.

Válogatott: Szurkolok! – Sallai Roland most mást nem tehet

A már Freiburgban edző Sallai Roland, a magyar labdarúgó-válogatott támadója úgy véli: Oroszország vendégeként nélküle is jó eredményt érhet el Marco Rossi csapata a Nemzetek Ligája negyedik fordulójában – összegzi a játékos közmédiának adott interjúját az MTI.

Válogatott: Amit átéltünk, még jobban összekovácsolt minket – Dibusz

A futball szépségét újra és újra megtapasztaló kapus, Dibusz Dénes a jó szériáról, a moszkvai rangadóról és a hatalmas lehetőségről is nyilatkozott az NL-meccs előtt.

NL: „Az oroszok elleni meccs nem az Izlandra való felkészülést szolgálja”

Szerda este az oroszok ellen lép pályára a magyar labdarúgó-válogatott a Nemzetek Ligájában. A moszkvai találkozó előtt Marco Rossi szövetségi kapitány és Sigér Dávid válaszolt az újságírói kérdésekre.