Junior úszó-vb: Szabó-Feltóthy kevéssel maradt le a dobogóról

Szabó-Feltóthy Eszter a negyedik helyen végzett a Duna Arénában zajló junior úszó-világbajnokság női 200 méteres hátúszásának döntőjében, kevéssel lemaradva a dobogóról.

Úszás: Tusup új tanítványa csak sírva bírja a munkát – de élvezi

Elkezdte a közös munkát Shane Tusup és az olaszok Európa-bajnoki ezüstérmes vegyesúszója, Ilaria Cusinato. A 19 éves úszónő a SwimSwamnek adott interjút az első közös tapasztalatokról, kiemelve, az amerikai edző módszerei merőben eltérnek mindentől, amit korábbi felkészülései során tapasztalt. A cél egyértelmű: Tokióra felzárkózni a vegyesúszás jelenlegi legjobbjának számító Hosszú Katinkához.

Úszás: nyilvános lesz Szun Jang tárgyalása, örökös eltiltást is kaphat

A nemzetközi Sportdöntőbíróság (CAS) nyilvános tárgyaláson hallgatja majd meg a háromszoros olimpiai bajnok úszó Szun Jangot, és amennyiben kiderül, hogy doppingvétséget követett el, akár örökös eltiltásra is számíthat.

Junior úszó-vb: a tunéziaiak véletlenül a szegedi kajak-kenu vb-n kötöttek ki

Tunézia nincs éppen a szomszédban, de a Liszt Ferenc repülőtérhez Szeged sincs olyan közel – kiváltképp, ha az úti cél Budapest. Másként: okozhat kalamajkát, ha Magyarországon egy időben rendeznek két világbajnokságot…

Junior úszó-vb: Én sem tudom, hogyan jött össze – Zombori

Zombori Gábor aranyérmes lett 400 méter gyorson a Duna Arénában, a 7. junior úszó-világbajnokság első napján. A verseny után rövid interjúban értékelte teljesítményét a Magyar Úszószövetség hivatalos Facebook–oldalán.

Úszó-vk: Hosszú győzelemmel, Jakabos kettő, Szabó egy ezüsttel zárt

Hosszú Katinka aranyéremmel fejezte be szereplését az úszók világkupa-sorozatának szingapúri állomásán, emellett a szombati záró napon Jakabos Zsuzsanna két, Szabó Szebasztián egy ezüstöt szerzett.

Úszás: „Gyere, Egérke!” – ma 45 éves Egerszegi Krisztina

1974. augusztus 16-án, vagyis napra pontosan 45 éve született Egerszegi Krisztina. A világklasszis úszó első olimpiai érmét még az 1988-as, szöuli játékokon szerezte – rögtön aranyérmes lett 200 méteres hátúszásban, mindössze 14 évesen és 41 naposan. Dél-Koreában még egy ezüstöt, 1996-ban Atlantában még egy aranyat és egy bronzot tett hozzá a gyűjteményéhez, 1992-ben Barcelonában pedig háromszor is ő csapott elsőként a célba – mindezen felül kétszeres világbajnoknak és kilencszeres Európa-bajnoknak is mondhatja magát. Boldog születésnapot!

Úszó-vk: öt magyar érem, közte két arany Szingapúrban

Hosszú Katinka és Jakabos Zsuzsanna is nyert egy-egy döntőt a pénteki versenynapon az úszók világkupa-sorozatának szingapúri állomásán.

Úszás: Hosszú Katinka olasz riválisának edzője lesz Shane Tusup

Az SzPress Hírszolgálat szerint Shane Tusup Hosszú Katinka olasz riválisának, Ilaria Cusinatónak lesz az edzője, továbbá egy 15 éves magyar úszótehetség, Bujdosó Zsombor felkészítésének irányítását is elvállalja.

Úszó-vk: egy arany, két ezüst a magyar mérleg az első napon

Hosszú Katinka arany-, míg Jakabos Zsuzsanna és Szabó Szebasztián ezüstérmes lett az úszó világkupa-sorozat szingapúri állomásának csütörtöki nyitó napján.

Kép: „Cubeman” – kocka lett a budapesti junior úszó-vb kabalája

A Magyar Úszószövetség a hivatalos Facebook-oldalán mutatta be a budapesti junior-úszóvilágbajnokság kabaláját, amelyet a Rubik-kocka ihletett, és amely a „Cubeman” nevet kapta.

Úszás: Kenderesi Tamás sikeres operáción van túl

Kenderesi Tamás sikeres lábműtéten esett át, már haza is engedték a kórházból az úszót.

Úszó-vk: Hosszú 400 vegyesen és 100 háton is nyert Csinanban

Hosszú Katinka nagy fölénnyel, több mint nyolc másodperces előnnyel nyerte meg a 400 méteres vegyesúszást Jakabos Zsuzsanna előtt az úszó világkupa-sorozat második állomásán Csinanban.

Úszó-vk: Hosszú és Szabó arany-, Jakabos ezüstérmes Csinanban

Hosszú Katinka és Szabó Szebasztián arany-, Jakabos Zsuzsanna ezüstérmes lett az úszó világkupa-sorozat csinani állomásának nyitó napján.

Úszás: Japánból Kínába repültek Hosszú Katinkáék

Hosszú Katinka és Jakabos Zsuzsanna nem akar elszakadni Ázsiától: azt követően, hogy a dél-koreai Kvangdzsuban rendezett világbajnokságról a tokiói világkupaversenyre utaztak, most Kína felé vették az irányt.

Úszás: Gyárfás nem adja föl – megerősítést kért a FINA-tól

Miután az ügyészség gyilkosságra való felbujtással vádolta meg Gyárfás Tamást, a sportvezető felajánlotta lemondását a Nemzetközi Úszószövetségnél (FINA) és az Európai Úszó Ligánál (LEN) meglévő tisztségeiről – tudta meg a Magyar Nemzet a két szervezet vezetőjétől. Cornel Marculescu, a FINA igazgatója és Paolo Barelli, a LEN elnöke is azt hangsúlyozta, hogy amíg az ügyben bírósági döntés nem születik, addig nem fogadják el Gyárfás lemondását. Mind a két vezető az ártatlanság vélelmével indokolta álláspontját – számolt be róla a lap.

Úszás: Lochte megnyerte a 200 vegyest az amerikai bajnokságon

Ryan Lochte megszerezte első győzelmét visszatérése után: 1:57.76 perccel nyerte meg a 200 méteres vegyesúszást az amerikai bajnokságon.

Úszó-vk: Hosszú 17 századdal nyerte meg a 200 vegyest Tokióban

Hosszú Katinka arany-, Kozma Dominik és Szabó Szebasztián ezüstérmet nyert Tokióban az úszók világkupa-sorozatának harmadik versenynapján.

Úszás: világkupacsúccsal nyert Hosszú 400 vegyesen Tokióban

Hosszú Katinka új világkupacsúccsal, 4:32.30 perces idővel nyerte meg a 400 méteres vegyes úszást a világkupa-sorozat első, tokiói állomásán.

Junior nyílt vízi úszó Eb: minden pénteki számban magyar érmes

A magyar válogatott mind a négy pénteki versenyszámban szerzett érmet a junior nyílt vízi Európa-bajnokságon a csehországi Racicében, ahol a nyitó napon a legfiatalabbak között Szimcsák Mira győzött.