Mare Nostrum: Hosszú két arannyal kezdett Barcelonában

Hosszú Katinka két aranyérmet nyert szombaton az úszó Mare Nostrum sorozat befejező, harmadik állomásának nyitó napján Barcelonában.

Úszás: Orbán Viktor budapesti vizes versenyekről tárgyalt a LEN elnökével

Orbán Viktor hivatalában fogadta Paolo Barellit, az Európai Úszó Liga, a LEN olasz elnökét, akivel a 2020-as budapesti két vizes Európa-bajnokság előkészületeiről és további lehetséges magyarországi nagy versenyekről tárgyalt - közölte a LEN pénteki hírlevelében.   

Vizes vb: Seebohm nem védheti meg címét 200 m hátúszásban

Nem védheti meg címét a 200 méteres női hátúszás ausztrál világbajnoka, Emily Seebohm, miután csak harmadik lett a nyári, kvangdzsui vb-re válogató versenyen.

Úszás: három magyar arany a Mare Nostrum első napján Franciaországból

Három aranyat nyertek a magyarok kedden az úszó Mare Nostrum második állomásának első napján, a franciaországi Canet-en-Roussillonban.

Úszás: Hosszú a világ idei legjobbjával nyert 400 vegyesen

Legjobb magyarként Hosszú Katinka két arany- és egy ezüstérmet nyert az úszó Mare Nostrum-sorozat monte-carlói nyitó állomásának szombati napján.

Úszás: Milák és Cseh edzője kétségüknek adtak hangot a honosítás kapcsán

Milák Kristóf és Cseh László edzőjének máris van véleménye a vajdasági Szabó Szebasztián magyar válogatottságáról.

Úszás: visszavonul a férfi 100 gyors kétszeres világbajnoka

Krónikus sérülés miatt bejelentette visszavonulását az ausztrál James Magnussen, a férfi 100 méteres gyorsúszás kétszeres világbajnoka.

Úszás: Szabó Szebasztián mától versenyzőként is magyarnak számít

Kedd délután Cornel Marculescu, a Nemzetközi Úszószövetség (FINA) ügyvezető igazgatója hivatalosan értesítette a Magyar Úszószövetséget, hogy mindent rendben talált Szabó Szebasztián honosítási kérelmével kapcsolatban, így a vajdasági születésű versenyző mostantól bármikor szerepelhet a magyar válogatottban.

Úszás: Hosszú a világ idei legjobbjával nyert 200 vegyesen

Hosszú Katinka egy arany- és egy ezüstérmet nyert szombaton Indianapolisban, az úszó Bajnokok Sorozata utolsó állomásának záró napján.

Úszás: Hosszú Katinka egy ezüsttel nyitott Indianapolisban

Hosszú Katinka ezüstérmet szerzett 200 méter háton az úszók Bajnokok Sorozatában, a széria Indianapolisban zajló záró állomásának nyitó napján.

Úszás: Jakabos és Késely is csatlakozott Hosszú ISL-csapatához

A háromszoros olimpiai bajnok úszó, Hosszú Katinka Instagram oldalán tudatta, hogy az 4x200-as gyorsváltóval Európa-bajnok Jakabos Zsuzsanna és a háromszoros ifjúsági olimpiai bajnok gyorsúszó Késely Ajna is a Team Iron csapatát erősíti az októberben induló Nemzetközi Úszó Liga versenyei során.

Sportfejlesztés: uniós forrásokból korszerűsítik a Császár-Komjádit

Csaknem 250 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatásból valósul meg jövő január végéig a Császár-Komjádi Sportuszoda energetikai korszerűsítése – tájékoztatott csütörtöki közleményében a Nemzeti Sportközpontok (NSK).

Úszás: Milák Kristóf Hosszú Katinka csapatában versenyez

Hosszú Katinka a hivatalos Facebook-oldalán adott hírt arról, hogy az ősszel induló International Swimming League-ben (ISL – Nemzetközi Úszó Liga) a Budapesti Honvéd SE háromszoros ifjúsági olimpiai bajnok, Európa-bajnok, világbajnoki ezüstérmes úszója, Milák Kristóf a Team Iron színeiben versenyez.

Úszás: Ha profik akarunk lenni, akkor profinak kell lennünk – Hosszú

A riói olimpia egyik legnagyobb (úszó)sztárja szeretné forradalmasítani a sportágát, és úgy érzi, a medencében, illetve azon kívül is képes lesz sikerrel harcolni. Hosszú Katinkával a Magyar Sportújságírók Szövetsége (MSÚSZ) hétvégi, budapesti kongresszusán készített interjút a Reuters.

Három olimpiai arany, drog, rock, depresszió és egy csodálatos elme

Az ötvenméteres gyorsúszás csoda- és fenegyereke, Sydney és Rio olimpiai bajnoka, aki a két aranyérem közötti tizenhat évben megjárt mennyet és többféle poklot, mielőtt kikötött a purgatóriumban, látszólag nincs a helyzet magaslatán. Az amerikai Anthony Ervin kócosan, egy gyűrött, viseltes pólóban érkezik a szálloda halljába, de amint leül és beszélni kezd, megfontoltan, választékosan, figyelemre méltó bölcsességgel, nem titkolva gyengéit és sebezhetőségét, kiderül, hogy egyedülálló egyéniség.

„Egerszegi Krisztina nagyszerű, Hosszú Katinka fantasztikus”

Budapesten tartott előadást Donna de Varona, aki olimpiai bajnok úszóként és az első női sporttelevíziósként is legenda. Beszélt nem mindennapi életéről, nehézségekről és leküzdésükről, valamint dicsérte két korszakos klasszisunkat, Egerszegi Krisztinát és Hosszú Katinkát.

Úszó-vk: Rasovszky Kristóf óriási csatában bronzérmes

Egyedüliként a férfimezőnyből kettőből két dobogós helyezés a mérlege Rasovszky Kristófnak a FINA nyílt vízi úszóvilágkupában: a dohai ezüstérem után ezúttal Seychelles-en bronz jutott az Európa-bajnoknak. A vk második állomásán az is eldőlt, hogy rajta kívül Székelyi Dániel, a nőknél pedig Olasz Anna és Rohács Réka kvalifikálta magát a magyarok közül a kvangdzsui világbajnokságra.

Úszás: Magyarország olyan, mintha hazajönnék – Chad le Clos

Sztárparádé a Duna Arénában: világklasszisok sora vonul majd a rajtkövekhez szombaton és vasárnap a Bajnokok sorozata budapesti állomásán.

Úszás: a Szerb Olimpiai Bizottság még egyszer elbeszélgetne Szabóval

Miután a Szerb Úszószövetség elnöke, Borisz Drobac közölte, hogy Szabó Szebasztián története Szerbia számára véget ért, s a vajdasági Zentán született úszó, aki anyaegyesületének és a Győrnek is a tagja, a jövőben magyar színekben kíván és minden bizonnyal fog is versenyezni, a Szerb Olimpiai Bizottság közleményt adott ki az üggyel kapcsolatban.

Érzelmi döntés – mondja a magyar színeket választó úszó

Mint beszámoltunk róla, Szabó Szebasztián, a Győr úszója a jövőben magyar színekben kíván versenyezni, és a Szerb Úszószövetségnél kérte, járuljon hozzá ehhez. A fiatal úszó a Nemzeti Sportnak beszélt döntése hátteréről.