Nyílt vízi úszás: Rasovszky Kristóf túl udvarias volt, csak ezüstöt nyert

Parádésen kezdte az új szezont Rasovszky Kristóf, miután a nyílt vízi úszó világkupa-sorozat első versenyén másodikként ért célba Dohában. A hölgyek 10 kilométeres versenyében Rohács Réka érte el a legjobb helyezést (15.), megelőzve Olasz Annát.

Nyílt vízi úszás: Rasovszky Kristóf Európa legjobbja

Az Európa legjobbjait díjazó LEN Awards-szavazások 2008 óta íródó történetében első ízben győzött magyar férfi nyílt vízi úszó: a glasgow-i Európa-bajnokságon két arany- és egy ezüstérmet szerző Rasovszky Kristóf végzett az első helyen. Az úszóknál Hosszú Katinka ezúttal második lett.

Úszás: a második erősítőterem is elkészült a Duna Arénában

Az év elején tett ígéretnek megfelelően február második hetére elkészült a Duna Aréna második számú erősítőterme, így a magyar úszóválogatott itt edző tagjai immár teljesen a saját időbeosztásuk szerint használhatják a létesítményt.

Olimpiai pontverseny: a győztes UTE húzó szakága a kajak-kenu volt

Az egyesületek 2018-as pontversenyét a világ- és Európa-bajnokságokon olimpiai számokban elért eredmények alapján az Újpesti Torna Egylet nyerte (43.5 pont) a BHSE (33.39) és az MTK (21.4) előtt – a Sportegyesületek Országos Szövetségének (SOSZ) számítása szerint.

Úszás: Cseh Lászlóval az élen bemutatta új igazolásait a BVSC

Bemutatta az Egertől érkezett új igazolásait a BVSC-Zugló úszószakosztálya: az olimpiai ezüstérmes és világbajnok Cseh László, valamint Németh Nándor és Burián Katalin, továbbá edzőjük, Plagányi Zsolt január 1-jétől csatlakozott az egyesülethez.

Úszás: Hosszú Katinka Chad le Clos-ékkal készül – KÉP!

Háromszoros olimpiai bajnok úszónk, Hosszú Katinka illusztris társaságban készül: Cseh László régi nagy ellenfelével, az olimpiai bajnok és négyszeres világbajnok dél-afrikai Chad le Clos-val és az amerikai 4x100-as vegyes váltónak köszönhetően riói aranyérmes Tom Shieldscel.

Úszás: leukémiás az egyik legnagyobb japán tehetség

Leukémiát diagnosztizáltak Ikee Rikakónál, az egyik legnagyobb japán úszótehetségnél.

A sportszergyártók nélkül összeomlás fenyegetné az atlétikát és az úszást

Az atlétika és az úszás nemzetközi szövetségének berkeiben sem tagadják, hogy egyre többet kell foglalkozniuk az élversenyzők pénzdíjrendszerének átalakításával, mert ők a sportág arcai és hangadói, a lelátókat csak velük lehet megtölteni, a támogatókat megnyerni, a televíziós közvetítőkkel pedig jó megállapodásra jutni. A képlet egyszerű, a megoldás annál bonyolultabb, mert a befektetők sokkal igényesebbek, mint hajdanán.

Hosszú Katinka: Jobban tudom hallatni a hangom

Az olimpiai arany gyerekkori álma volt, és miután megvalósult, társaiért és a sportágért is tenni akar: Hosszú Katinka üzletasszonyként, az új sorozat egy klubja tulajdonosaként is bizonyíthat a medence mellett.

Úszás: Kovács Ágnes kulturális és turisztikai nagykövet lett

Harmadszor ítélték oda a Budapest kulturális és turisztikai nagykövete díjat. Az idei kitüntetettet, Kovács Ágnes olimpiai, világ- és Európa-bajnok úszót a díjalapító szervezet vezetője mindenki példaképének nevezte.

Úszás: Mindig én voltam saját magam legnagyobb kritikusa – Hosszú

Hosszú Katinka, háromszoros olimpiai bajnok úszónk kemény munkával kezdte az idei évet: Hawaiin vett részt edzőtáborban, majd Luxemburgban és Antwerpenben szállt vízbe egy-egy versenyen, amelyek után most ismét Budapesten tartózkodik. Az év eleji időszak összefoglalásaként hosszabb interjút közölt vele az általa alapított úszóklub, az Iron Swim honlapja.

Úszás: Izrael kitiltása miatt elvették Malajziától a para-vb-t

A Nemzetközi Paralimpiai Bizottság (IPC) elvette Malajziától az idei paraúszó-világbajnokság rendezési jogát, miután az ország kitiltotta a versenyről az izraeli sportolókat.

Úszás: Hosszú Katinka három arannyal zárt Luxemburgban

Hosszú Katinka három aranyérmet nyert a kontinentális szövetség, a LEN úszó Európa-kupa-sorozata első állomásának vasárnapi záró napján, Luxembourgban.

90 éves a magyar delfinkirály, Tumpek György

Az 1929. január 27-én született Tumpek György Európa-bajnok, olimpiai bronzérmes úszó, 28-szoros magyar bajnok volt, 16-szor javította meg a világcsúcsot. A vasárnap 90. születésnapját ünneplő sportember hatalmas fenyőfák árnyékában él feleségével Szigethalmon, a Déryné utcában álló családi házban. Érdemes feleleveníteni, mi történt az egykori delfinkirállyal miután csaknem nyolcvan éve, 1940-ben részt vett az első edzésén a Rudas fürdőben.

Úszó Európa-kupa: két magyar bronzérem jutott szombatra

A magyar úszók közül Hosszú Katinka és Verrasztó Dávid állhatott dobogóra szombaton: mindketten harmadikok lettek a kontinentális szövetség, a LEN Európa-kupa-sorozatának első állomásán Luxembourgban.

Úszás: hererákkal kezelik az ötszörös olimpiai bajnokot

Hererákkal kezelik és a tervek szerint a jövő héten megműtik Nathan Adriant, az ötszörös olimpiai bajnok amerikai úszót.

Úszás: Verrasztó Evelyn a Ferencvároshoz igazolt

A Ferencváros hivatalos honlapján számolt be róla, hogy immár a klubot erősíti Verrasztó Evelyn is, aki Molnár Ákos edző csoportjához csatlakozik, így a jövőben egy csapatban edz testvérével, Dáviddal, valamint Szilágyi Liliánával és Biczó Bencével.

Úszás: Hosszú és Verrasztó Dávid sikere Antwerpenben

Hosszú Katinka és Verrasztó Dávid is nyert egy-egy aranyérmet az Antwerpenben rendezett nagymedencés úszóverseny vasárnapi napján.

Úszás: Hosszú és Szilágyi is begyűjtött egy-egy aranyérmet

Hosszú Katinka és Szilágyi Liliána is nyert egy-egy aranyérmet az Antwerpenben zajló nagymedencés úszóverseny szombati napján.

Úszás: Egy nagyobb célért szenvedni kell! – Petrov Árpád

Hosszú Katinka szinte semmit sem pihent a sikeres rövid pályás vb után: már túl van egy edzőtáboron is, és szombaton nekivág a versenyszezonnak.