Paraúszás: Londonban lesz a Malajziától elvett vb

A Nemzetközi Paralimpiai Bizottság (IPC) Londonnak ítélte az idei paraúszó-világbajnokság rendezési jogát, amelyet korábban elvett Malajziától, miután az ország kitiltotta a versenyről az izraeli sportolókat.

Úszás: Hosszú szombaton két számban nyert Stockholmban

Hosszú Katinka a pénteki ezüst után szombaton két döntő megnyerésével folytatta szereplését a stockholmi nemzetközi úszóversenyen.

Úszás: Legyen egy szám, a kétszáz gyors – Kozma Dominik

Kozma Dominik mindössze 22 századra volt saját országos csúcsától 200 méteres gyorsúszásban a debreceni ob-n. A vb-bronzérmes úszó úgy véli: képes még ennél is jobbra ezen a távon. Lehet, hogy a 100 méteres távot el is engedi.

Úszás: Hosszú Katinka ezüstéremmel kezdett Stockholmban

Hosszú Katinka ezüstérmet nyert a svéd főváros nemzetközi úszóversenyén pénteken.

Úszás: Mindenkit meg akarok verni! – Kapás Boglárka

Kapás Boglárka glasgow-i Eb-győzelme után a hazai bajnokságon is egyértelművé tette: a 200 pillangó a repertoárján marad, bár a riói bronzérmes a gyorsúszást sem engedi el.

Úszás: Hosszú Katinka három aranyat nyert szombaton

Hosszú Katinka három aranyérmet nyert szombaton a norvégiai Bergenben zajló úszóversenyen.

Úszás: Nem akarok belenyugodni, hogy én nem nyerhetek – Kenderesi

Kenderesi Tamás nem akar belenyugodni abba, hogy sosem nyerhet: a pécsi úszó elfogadta, hogy jelenleg itthon van nála jobb kétszáz pillangón, ám mentálisan már sokkal könnyebben kezeli ezt a helyzetet.

Úszás: öt fokban edzett Hosszú Katinka – fotó

Hosszú Katinka Finnországban, Helsinkiben készült soron következő versenyére, ahonnan egy fényképet is megosztott Facebook-oldalán követőivel. A háromszoros olimpiai bajnok úszónő 5 fok körüli hőmérsékletben edzett a finn fővárosban, mielőtt délután felszállt volna a Bergenbe tartó repülőre, hogy Norvégiába utazzon, ahol péntektől már rajtkőre áll.

Úszás: négy egyéni számban is indul a nyári vb-n Késely Ajna

Négy egyéni számban indul a nyári világbajnokságon a Kőbánya SC 17 éves úszója, akinek a felkészülésétaz agykontroll, a mosoly és néha egy-egy hiszti is kíséri.

Úszás: Hosszú ma is három számot nyert Helsinkiben

Az elmúlt hétvégén rendezett debreceni ob után a hét elején a Helsinki Swim Meet viadalon volt jelenése Hosszú Katinkának, aki kedden megismételte a hétfői eredményét: három számot megnyert, a negyedikben pedig bronzérmes lett.

Hosszú Katinka: Az uszodában továbbra is robot akarok lenni!

Hosszú Katinka pofonnak tartja a 200 pillangón megélteket, azt, hogy ezen a távon lemaradt a vb-ről, de már ebből is levonta a tanulságokat, újra tudatosította magában, hogy a korábbi sikerek semmit sem jelentenek a rajtkövön.

Úszás: Letörlöm az összes közösségi oldalamat – Hosszú Katinka

Háromszoros olimpiai bajnok úszónőnk, Hosszú Katinka úgy döntött, hogy törli magát az összes közösségi oldalról – erről a Facebookon számolt be április 1-jei posztjában.

Úszás: a kapitány beszélt Szabó Szebasztián és Szilágyi Csaba „honosításáról” is

Sós Csaba szövetségi kapitány szerint „összességében nagyon látványos, nagyon ütős, nagyon erős” volt az úszók országos bajnoksága, amely szombat este ért véget Debrecenben.

Úszó ob: Szabó Szebasztián Milákot és Cseh Lászlót is megverte 100 pillangón

A debreceni úszó országos bajnokság záró napján Hosszú Katinka két aranyérmet is nyert: 100 méter pillangón lehajrázta Szilágyi Liliánát, majd 200 gyorson is győzött. A férfiaknál Kozma Dominik szerzett aranyérmet utóbbi kategóriában, 50 mellen Szilágyi Csaba új országos csúccsal nyert.

Úszás: a szövetség elnöke reagált Verrasztó Dávidék ügyére

A debreceni ob záró napjának döntői előtt ülést tartott a Magyar Úszószövetség elnöksége, és egyhangúlag elfogadták a Sós Csaba szövetségi kapitány által előterjesztett vb-csapat jelenlegi névsorát. Az ülésen szóba került Verrasztó Dávid edzőtáborozási problémája is.

Úszó ob: Verrasztó Dávid nem nyilatkozott – íme, a háttér!

Kifejezetten jó csatát, no meg kiváló időeredményeket hozott a férfi 400 méteres vegyes úszás pénteken a Debrecenben zajló országos bajnokságon: Verrasztó Dávid 4:12.65-tel győzött, mögötte Bernek Péter 4:12.80-nal lett a második. A finálé végén Verrasztó Dávid kipattant a medencéből, és nem beszélt.

Úszó ob: Hosszú Katinka egy aranyat és egy ezüstöt nyert, Németh Nándor országos csúccsal bajnok

Hosszú Katinka nagy fölénnyel megnyerte a női 400 méteres vegyes úszást a Debrecenben zajló országos úszóbajnokság pénteki versenynapján, ám a 200 hát későbbi fináléjában megelőzte őt a jó formában lévő, olimpiai A-szintet száguldó Burián Katalin. Ugyancsak ötkarikás A-szinttel győzött férfi 200 háton Telegdy Ádám, férfi 100 gyorson Németh Nándor (48.17) megdöntötte Kozma Dominik országos csúcsát – az eddigi rekorder második lett –, míg férfi 400 vegyesen Verrasztó Dávid, nagy csatában visszaverve Bernek Péter támadását, megvédte a bajnoki címét.

Úszás: doppingolt a világbajnoki bronzérmes japán

Pozitív doppingtesztet produkált Fudzsimori Hiromasza kétszeres világbajnoki bronzérmes japán úszó.

Úszás: hamarosan vádat emelhetnek Gyárfás ellen – sajtóhír

Két hónapon belül, május végéig vádemelési javaslattal befejeződhetnek a Fenyő-merénylettel kapcsolatban zajló nyomozások, amennyiben nem merül fel új körülmény vagy a terheltek részéről újabb, elutasíthatatlan bizonyítási indítvány – írta pénteki számában a Magyar Nemzet. A Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) Gyárfás Tamás, a Magyar Úszószövetség korábbi elnöke és Portik Tamás ellen a médiacézár 1998-as megölésére való felbujtás miatt, a Központi Nyomozó Főügyészség (KNYF) Ihász Sándor volt főügyész ellen a Gyárfással kapcsolatos bűnpártolás miatt élhet vádemelési javaslattal.

Úszó ob: Milák 400 gyorson győzött, megvan Hosszú 29. aranya

A Debrecenben zajló úszó országos bajnokság második napjának délutáni döntőiben elsőként Milák Kristóf örülhetett, első magyar bajnoki címét szerezte a férfi 400 gyorson. A nőknél ugyanebben a számban Késely Ajna és Kapás Boglárka megelőzte Hosszú Katinkát, s kiharcolta a vb-részvételt. Szabó Szebasztián 50 pillangón 23 másodpercen belüli idővel, új országos csúccsal nyert. A nap utolsó egyéni számában Hosszú Katinka megszerezte pályafutása 29. magyar bajnoki címét.