Úszás: éljenek a „delfinek!″ Változások a mellúszás szabályaiban

A vizes sportokat tömörítő nemzetközi szövetség, a FINA több szabályváltoztatást is bevezet a jövőben; ezeknek a nagy része adminisztratív jellegű, a mellúszásban viszont jelentős módosítások jönnek.

Úszás: két hétig teljes edzészárlat a külföldről hazatérőknek

Szerda délután videokonferencia formájában rendkívüli ülést tartott a Magyar Úszószövetség elnöksége. A testület úgy döntött, hogy két hétre teljes edzészárlatot rendel el azon magyar válogatott úszók számára, akik az elmúlt egy hónapban külföldön tartózkodtak – tudatta a MÚSZ hivatalos közleményben.

Mark Spitz amerikai úszócsillag a nyírkarászi szeszfőző ükunokája

Levéltári forrásokban és archívumokban kutattuk Mark Spitz kilencszeres olimpiai bajnok úszóklasszis magyar gyökereit, és meg is találtuk, amit kerestünk. Kiderült, a világ egyik legsikeresebb sportolójának dédanyja, Elefánt Terézia Nyírkarászról származik, az ükapa, Elefánt Móric a falu szeszfőzője volt.

Úszás: a MÚSZ kedd estig kilenc pozitív esetről kapott információt

A Magyar Úszószövetség arról számolt be, hogy a válogatott versenyzők felkészülésének folytatásához kötelezően előírt koronavírustesztek kedd estig kilenc személy esetében mutattak pozitív eredményt. Az alábbiakban a MÚSZ közleményét olvashatják.

Úszás: Bohus Richárd is pozitív lett, Bernek állásfoglalást kér

Pozitív lett a koronavírustesztje Bohus Richárdnak is. A világbajnoki bronzérmes úszó a múlt héten furcsaságokat észlelt, s bár csodálkozott ezeken, gondolt a fertőzésre is, de hogy valóban elkapta a vírust, azt csak a második teszt igazolta.

Kapás Boglárka: Elsírtam magam...

Mint ismeretes, Kapás Boglárka második koronavírustesztje pozitív lett: a világ- és Európa-bajnok pillangózóra legalább két hét szigorú karantén vár. Az úszó a keddi bejelentését követően interjút adott a Nemzeti Sportnak. 

Úszás: Kozma Dominik tesztje is pozitív – és ezzel még koránt sincs vége

Kozma Dominik közösségi oldalán osztotta meg, hogy Kapás Boglárkához hasonlóan pozitív lett a második koronavírustesztje. Úgy tudjuk, hogy 16 válogatott úszó esetében lett pozitív a második teszt, de mivel többeknek kétes eredményt hozott a vizsgálat, jön a harmadik mintavétel. Később Horváth Dávid és Bohus Richárd is elismerte, pozitív tesztet adtak, miközben a magyar szövetség kilenc esetről számolt be. 

Úszás: Kapás Boglárka is elkapta a koronavírust

Kapás Boglárka hivatalos Facebook-oldalán jelentette be, hogy a felkészülés folytatásához kötelezően előírt két tesztje közül a második pozitív lett, vagyis ő is megfertőződött a koronavírussal. A világ- és Európa-bajnok sportoló hozzátette, jelenleg tünetmentes, de ez is csak azt bizonyítja, hogy muszáj mindenkinek elővigyázatosnak lennie: tünetek nélkül is megfertőzhet bárki bárkit.

Tokió 2020: Most már tudunk tervezni fejben – Hosszú

Hosszú Katinka háromszoros olimpiai bajnok úszónk a közösségi oldalán reagált a tokiói olimpia új időpontjára.

Vizes vb: a FINA új időpontot keres a jövő nyári viadalnak

A vizes sportágakat tömörítő nemzetközi szervezet (FINA) új időpontot keres a jövő nyári fukuokai világbajnokságnak azok után, hogy a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) kijelölte a tokiói ötkarikás játékok új dátumát.

Koronavírus: jótékonysági árverésbe fogtak olimpikon úszóink

Bernek Péter és Mutina Ágnes kezdeményezéséhez tizennyolc úszó csatlakozott eddig. A cél, hogy mindennap egy-egy relikviát licitre bocsájtva minél több pénzt gyűjtsenek össze az egészségügyi dolgozók számára. A tárgyak között Hosszú Katinka, Jakabos Zsuzsanna, Kapás Boglárka vagy Cseh László ereklyéire lehet majd ajánlatot tenni.

Úszás: Cseh László még nem döntette el, hogy 2021-ben megcélozza-e az olimpiát

Cseh László idén az ötödik olimpiájára készült, és eddig mindegyiken sikerült érmet nyernie. A DIGI Sport híradójának arról beszélt, a tokiói játékok elhalasztása sok mindent átír, de amíg nem vagyunk túl a járványon, addig nem gondolkodik azon, milyen új célokat tűz ki, vagyis hogy 35 évesen is szeretne-e ott lenni az olimpián. Ami biztos, hogy a tervek szerint jövő héttől – a többi magyar válogatott versenyzővel együtt – folytatja az edzéseket.

Úszás: olimpiai bronzérmesünk nem örül a játékok elhalasztásának

Az olimpiai bronzérmes korábbi úszó, Tumpek György egy esztendőn belül három tüdőgyulladáson is keresztülment, de most jól van és sportismétléseket néz. Az olimpia elhalasztását viszont nagyon bánja.

Úszás: öt helyszínen kezdi újra a munkát a magyar válogatott

A magyar úszóválogatott tagjai a jövő hét elején két fővárosi és három vidéki helyszínen újrakezdik a közös edzésmunkát.

Úszás: Késely Ajna megkönnyezte az olimpia elhalasztását

A Rio de Janeiróban még az olimpiai csapat legfiatalabb tagjának számító Késely Ajna nehezen viselte a tokiói játékok elhalasztását, s reméli, még az idén rendeződik a koronavírus-járvány miatt kialakult helyzet és visszatérhet a medencébe. Addig is futással próbálja kondiban tartani magát: a napi 16 kilométer úszást 25 kilométernyi terepfutás vette át.

Úszás: Milák úgy érzi, ha nincs a járvány, már a márciusi ob-n robbantott volna

Várhatóan jól tud majd alkalmazkodni az olimpia elhalasztásához Milák Kristóf világbajnok, világcsúcstartó úszó.

Úszás: a leukémiával kezelt japán újra medencében edzhet

A leukémiával kezelt japán úszó, Ikee Rikako több mint egy év után újra medencébe ugorhatott. A tokiói olimpia elhalasztása miatt még a játékokon való részvételre is lehet esélye.

Shane Tusup: Ráébredünk, mennyire nem értékeltük a hétköznapi, egyszerű dolgokat

Az egyik szeme Kalifornián és a családján, a másik az úszóin: a Szilágyi Liliána mellett a lengyel Wojciech Wojdakot és a brazil Naná Almeidát is felkészítő Shane Tusup úgy véli, most mindenkinek a lehető legjobbat kell kihoznia a legrosszabb szituációból és a sport mindent túlél – ugyanakkor mindnyájunknak rá kell ébredni, mennyire értékesek a „hétköznapi, normális” dolgok és kis sikerek. A kaliforniai úszóedző a magyar szövetséget is dicsérte.

Tokió 2020: Nem tudjuk, mi hogyan lesz – Hosszú Katinka

Babos Tímea és Hosszú Katinka szerda este az Instagramon élő videóban beszélgetett egymással.