JZ #519

45072 4507245072 45072
Vágólapra másolva!
2011.01.16. 19:01
Címkék
Tegnap este Il Capitano felért egy újabb csúcsra. Tavaly Ő emelte magasba a kupákat, most pedig a neve került egy impozáns lista tetejére. Ugyanis...

Tegnap este Il Capitano felért egy újabb csúcsra. Tavaly Ő emelte magasba a kupákat, most pedig a neve került egy impozáns lista tetejére. Ugyanis 519. alkalommal szerepelt az Inter színeiben Serie A-s mérkőzésen, beérve Beppe Bergomi-t. Szerdán pedig minden bizonnyal meg is előzi.

Javier Zanetti 1973. augusztus 10-én született Buenos Aires-ben. 1995. júliusában érkezett Európába, pontosabban Milánóba. Azóta több mint 700-szor öltötte magára az Inter szerelését, a bajnokságban pedig immár Beppe Bergomi-val együtt a legtöbbször, 519-szer. Szerdán pedig Ő lesz az egyedüli csúcstartó. Zanetti 37 évesen is elképesztően lelkesen és elnyűhetetlenül zakatolja végig hétről hétre a meccseket, szólóit minden kék-fekete szimpatizáns élménnyel nézi. Igazi sportember, igazi példakép! Ő az Inter KAPITÁNYA. Javier Zanetti.

És akkor essen szó a mérkőzésről is. Az új edző, Leonardo zsinórban 3 megnyert mérkőzéssel kezdett a padon és különösebb nehézség nélkül lett meg a negyedik is. Igen élvezetes meccset láthattunk, végre van elképzelés és látvány is a csapat játékában (és úgy, hogy nincs az első számú karmesterünk, Sneijder a pályán.) Van/volt azonban egy bizonyos Diego Milito, akinek november óta nem sikerült az ellenfél kapujába találni. Most már a negyedik percben összejöhetett volna neki a gól, de a helyzetet, amelyet a tavalyi Milito csukott szemmel háttal a kapunak is befejelt volna, ezúttal csak a kapufára tudta irányítani. Semmi baj, látszott Diego-n hogy nagyon akar. Az első gólt Stankovic szerezte lesgyanús helyzetből. Pár perccel később azonban a Bologna két védője és Viviano kapus is a 22-es csapdájába esett, Milito vére gólt szerzett! Nagyon kellett ez neki, látszott is a gólöröménél, mekkora feszültség szabadult fel belőle. Csak így tovább Diego, szüksége van a csapatnak egy jó formában lévő Milito-ra, hogy visszakapaszkodjunk a tabella élére. Eddig ugyanis csak Eto'o villogott a csatárszekcióban. Ezúttal is megtette a magáét, először egy parádés összjáték Milito-val, majd egy pazar szabadrúgás. Sneijder remélhetőleg sokszor megnézi majd az ismétlést és vesz pár leckét a kamerunitól edzésen. Sajna ezúttal sem úsztuk meg kapott gól nélkül, de üsse kavics, így is teljesen simán nyert az Inter 4-1-re, különösebb megerőltetés nélkül.

Castellazzi 7 - Luca ismét remekül helyettesítette a sérült Cesar-t, sok csapat örülne, ha ilyen kapusa lenne, mi meg annak örülünk, hogy nem kell kétségbe esni ha a brazil portás kihagy pár meccset. A gólról nem tehetett.

Maicon 6,5 - Az első félidőben Nagyon aktív volt, voltak jó beadásai is. A másodikban már annyira nem erőltette meg magát, bár ez az egész csapatra igaz volt. Ezt a Maicon-t akarjuk látni a szezon hátralevő részében is!

Lucio, Cordoba 6 - Hozták a megszokottat, egy-két kisebb megingásuk volt, de akkor Castellazzi hárított.

Chivu - 5,5 - Én továbbra sem vagyok kibékülve a románnal, kevesebbet segít be mint a túloldalon Maicon.

Zanetti 7 - Il Capitano megint hozta azt, amit már évek óta mindig. Leonardo a végén lecserélte, hogy megkapja a nagy tapsot. Meg is érdemelte. Grazie Javier! Szerdán 520!

Cambiasso, Motta 7 - Mindkét játékos jól játszott középen, sokat voltak játékban.

Stankovic 6 - Az első félidőben jól játszott Deki, a másodikban azonban már sok volt a pontatlan megoldása.

Milito 7 - A kapufája jellemezte az egész őszi vesszőfutását, utána azonban nagyon odatette magát. A gól a tavalyi Milito-t idézte, a gólpassza Eto'o-nak pedig élményszámba ment, ezen kívül jól tartotta meg a labdákat. Ha most nem szedi össze magát akkor soha.

Eto'o 7,5 - Fenomenális ez a csávó! Hatalmas köszönet a Barcelonának!ű

Folytatás szerdán, ellenfél a Cesena lesz.

A meccs összefoglalója:

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik