Bundesliga: a Bayern vezetőedzője Manchesterbe telefonált...

K. T. I.K. T. I.
Vágólapra másolva!
2020.04.29. 08:00
null
Leroy Sané szívesen szerződne Münchenbe (Fotó: AFP)
Az előző nyár egyik slágertémája volt Leroy Sané esetleges müncheni szerződtetése. A Bayern az akkori beszámolók szerint már meg is egyezett a Manchester Cityvel, aztán jött a német labdarúgó sérülése a Community Shieldért folytatott idénynyitón. Az üzlet kútba esett. Ám a jelek szerint 2020 nyarán ismét napirendre kerül…

 

A Sport Bild és a 90plus egyaránt arról ír, a Bayern München vezetőedzője, Hans-Dieter Flick és a Manchester City labdarúgója, Sané telefonon egyeztetett egymással. A bő 30 perces beszélgetés pedig a német szélső jövőbeli terveiről szólt.

A beszélgetés hosszából sejthető, a Bayern szempontjából nem alakult rosszul az egyeztetés, sajtóhírek szerint a térdsérülése után bő fél évvel a Man. City tartalékcsapatába már vissza is térő Sané szívesen térne haza és lenne a bajorok játékosa.

Korábban Sané új menedzsere, Damir Smoljan is árulkodó nyilatkozatot tett az ügyben: „Münchenben látja a lehetőségét annak, hogy a nagy célját, vagyis hogy Bajnokok Ligáját nyerjen, elérje.” Mint emlékezetes, az Európai Labdarúgó-szövetség a pénzügyi fair playre vonatkozó szabályok megszegése miatt a következő két idényre kizárta a Manchester Cityt az európai kupaporondról.

A Bayern sajtóhírek szerint 2019 nyarán már megállapodott a Cityvel Sané megvásárlásáról, akkor 110 millió euró körüli vételárról szóltak a hírek, csakhogy a labdarúgó a Liverpool elleni Community Shield-mérkőzésen megsérült, és több hónapot ki kellett hagynia, idén januárban állt újra edzésbe.

A bajorok elhivatottságát jól mutatja, hogy Sané meggyőzésére a szintén futballista s szintén a nagy rivális Schalkénál nevelkedő testvérét, Sidi Sanét is szerződtették volna mellé.

Azóta arról is lehetett olvasni, hogy a City elcserélni Leroy Sanét: a Bayerntől a hasonló poszton szereplő Kingsley Comant és némi pénzt kérnének a német játékjogáért.

Az angolok állítólag felkészültek arra is, ha a 2021 nyarán lejáró szerződésű szélső úgy távozna, hogy a Bayern „csak” pénzt hajlandó adni érte. 80 millió euró körüli összegért a Real Sociedad spanyol válogatott labdarúgója, Mikel Oyarzabal Pep Guardiola kiszemeltje erre az esetre.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik