Leipzig: Az automatizmusok gyorsan visszajöttek – Gulácsi Péter

KORMANIK ZSOLTKORMANIK ZSOLT
Vágólapra másolva!
2024.02.04. 22:09
Gulácsi Péter gól nélkül tartotta a lipcsei kaput (Fotó: Imago Images)
Mint beszámoltunk róla, a Leipzig 2–0-ra legyőzte az Union Berlint a német labdarúgó-bajnokság vasárnapi játéknapján. A lipcsei csapat a megelőző tíz fordulóban mindig kapott legalább egy gólt, most tisztán maradt a kapu, amiben a kezdőcsapatba hosszú idő után visszatérő két magyar válogatottnak, Gulácsi Péternek és Willi Orbánnak is benne volt a munkája.

 

„Nem volt könnyű hetünk, a legjobbkor jött számunkra ez a nagyon fontos győzelem – idéz Gulácsi Péter mérkőzés utáni nyilatkozatából a lipcsei klub életét követő RB Live. – Nagyon érett,  összeszedett teljesítményt nyújtottunk, fegyelmezettek voltunk az első perctől az utolsóig, amit az erősségeink között szoktak emlegetni. Minden azon alapult, hogy jól védekeztünk, a srácok nem sok lehetőséget hagytak az ellenfélnek. Ezért sem volt nehéz számomra a visszatérés a hosszú kispadozás után. Az automatizmusok gyorsan visszajöttek. Mentális szempontból nagyon fontos ez a siker.”

„Örülök, hogy kezdhettem, és hogy sikeresen zártuk ezt a mérkőzést – fogalmazott a csapatkapitány, Willi Orbán. – Egy pillanatig sem éreztem bizonytalanságot a játékunkban. A nehéz helyzetekben is kiegyensúlyozottság és türelem jellemzett bennünket, és persze a kezünkre játszott, hogy nagyon korán sikerült megszerezni a vezetést. Biztonságosak voltak a labdakihozatalaink, jól védekeztünk a szabadrúgásoknál, szögleteknél, mindent egybevetve nagyszerű napunk volt.”

Marco Rose vezetőedző a rögzített helyzetekről szólván nemcsak a jó védekezést, hanem a túlsó térfélen történteket, az azokból szerzett két gólt is elégedettsége forrásaként említette.

„Jókor szereztük a góljainkat, és bár voltak rosszabb időszakai is a mérkőzésnek, végig tiszta fejjel játszó futballistákat láttam, igyekeztünk diktálni a tempót. Október óta először játszottunk le bajnokit kapott gól nélkül, és ami különösen örömteli, amikre fokozottan készültünk, azokat meg is valósítottuk. Most már csak az a teendőnk, hogy állandósítsuk a formát, és ez visszaköszönjön az eredményekben is.”

Mint megírtuk, a térdszalagszakadásból felépülő Gulácsi Péter 2022 októbere óta először védett bajnoki mérkőzésen, míg Willi Orbán – szintén sérülés miatt – tavaly szeptember óta most először került be bajnoki meccsen a kezdő tizenegybe (őt a 70. percben lecserélték).

 

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik