Német Kupa: már a 32 között búcsúzott a címvédő RB Leipzig

Vágólapra másolva!
2023.10.31. 20:02
null
Kiesett a Lipcse (Fotó: Getty Images)
A labdarúgó Német Kupa elmúlt két kiírásának győztese, az RB Leipzig a Wolfsburg otthonában egygólos vereséget szenvedett, így már októberben, a legjobb 32 között búcsúzott a sorozattól.

 

Willi Orbán továbbra is sérült, viszont Gulácsi Péter a visszatérése óta másodszor került tétmérkőzésen az RB Leipzig kezdőjébe. A magyar válogatott kapus ezúttal is a kupában kapott játéklehetőséget, ám a vendégek számára nem indult jól a mérkőzés, mivel Tiago Tomas kiugratásából Vaclav Cerny már a 15. percben megszerezte a vezetést a Wolfsburgnak (1–0).

A cseh támadó a félidő közepén a lipcseiek nagy hibája után könnyen megduplázhatta volna a hazaiak vezetését, de eltotojázta a ziccert. Nem játszott jól a címvédő, a Wolfsburg megérdemelten vezetett a szünetben.

A fordulás után egy megpattanó lövésből majdnem egyenlített a Lipcse, de a kapufa megmentette a hazaiakat. Aztán hatalmas bajba kerültek Gulácsiék, mivel Yussuf Poulsen begyűjtötte a második sárga lapját is, így kiállt. Gól- és emberhátrányban folytathatta a Leipzig.

A vendégek mentek becsülettel előre, de nem tudtak egyenlíteni, így már a második körben kiestek. A két csapat három hét múlva ismét megküzd egymással, de akkor már a bajnokságban.

Az egyedüliként versenyben lévő negyedosztályú Homburg ismét nagy skalpot gyűjtött be, hiszen a másodosztályú Fürth ellen is győzött, így ott van a nyolcaddöntőben.

Schäfer András együttese, az Union Berlin a Stuttgarttól szenvedett vereséget, így tovább tart a gárda mélyrepülése. A magyar válogatott játékos továbbra sem bevethető.

A szebb időket is megélt Schalke a kétszer 15 perces hosszabbítást ugyan megélte, de így is kiesett, a St. Pauli jutott tovább.

NÉMET KUPA
A LEGJOBB 16 KÖZÉ JUTÁSÉRT
Homburg (IV.)
–Fürth (II.) 2–1
St. Pauli (II.)–Schalke (II.) 2–1 – hosszabbítás után
VfB Stuttgart–Union Berlin 1–0
Wolfsburg–RB Leipzig 1–0

Később
20.45:
Arminia Bielefeld (II.)–Hamburg (II.)
20.45: Kaiserslautern (II.)–1. FC Köln (Tv: Sport1)
20.45: Mönchengladbach–Heidenheim
20.45: Unterhaching (III.)–Fortuna Düsseldorf (II.)

SZERDÁN
18.00:
Borussia Dortmund–Hoffenheim (Tv: Sport1)
18.00: Freiburg–Paderborn (II.)
18.00: Holstein Kiel (II.)–Magdeburg (II.)
18.00: Sandhausen (III.)–Bayer Leverkusen
20.45: Hertha BSC (II.)–Mainz
20.45: Nürnberg (II.)–Hansa Rostock (II.)
20.45: Saarbrücken (III.)–Bayern München (Tv: Sport1)
20.45: Viktoria Köln (III.)–Eintracht Frankfurt

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik