2. Bundesliga: öngól, két piros lap, kikapott Nürnbergben a Hertha

Vágólapra másolva!
2023.10.22. 15:35
null
Elsőként Marc Oliver Kempfet állította ki a játékvezető (Fotó: Imago Images)
A Hertha BSC 3–1-re kikapott Nürnbergben a német labdarúgó 2. Bundesliga 10. fordulójában.


A Hertha az első helyzetéből vezetést szerzett Nürnbergben: a 15. percben egy jobb oldalon felépített támadás végén Smail Prevljakhoz került a labda, aki közelről nem hibázott. A berlinieknek ez volt az egyetlen komoly lehetőségük a szünet előtt. A bajorországiak előtt több lehetőségük is adódott, tizenegyest is hibáztak, egyenlíteni azonban csak a második félidőben tudtak. Az 57. percben járva több nagy helyzet, majd egy szöglet után Jens Castrop talált be 13 méterről.

A hajrába érve őrült percek következtek: Marc Oliver Kempf utolsó emberként buktatta Benjamin Gollert: némi videózást követően kiállította a játékvezető. Ezután nem sokal Goller beadását Toni Leistner a saját kapujába juttatta, majd kisvártatva ismét előkerült a piros lap: ezúttal Ivan Márquez buktatott utolsó emberként, Marten Winkler volt a sértett.

A meccset a 84. percben döntötte el a Nürnberg: Nathaniel Brown megpattanó lövése a kapufán csattant, a kipattanót pedig Hajasi Daicsi vágta be. A Herthának ezután még voltak komoly szépítési lehetőségei, Dárdai Pál együttese azonban csak kapufáig jutott.

A találkozót Dárdai Márton végigjátszotta: idei új szerepkörében, védekező középpályásként kezdett, majd Kempf kiállítása után hátrahúzodott középhátvédne, míg Dárdai Bence a 63. percben állt be. Ifjabb Dárdai Pál továbbra is sérült.

A lefújást követően a Hertha a 2. Bundesliga 11. helyén áll.

NÉMET 2. BUNDESLIGA
10. FORDULÓ
Nürnberg–Hertha BSC 3–1
(Castrop 57., Leistner 72. – öngól, Hajasi 84., ill. Prevljak 15.)
Kiállítva: Márquez (74., Nürnberg), ill. Kempf (68., Hertha)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik