Hertha: „a Dárdai-kvartettnek megvan a varázsa, de nem kockázatmentes”

V. J.V. J.
Vágólapra másolva!
2023.07.26. 09:19
null
A Herthánál együtt dolgozik Dárdai Bence, ifj. Pál, Pál és Márton (Fotó: Török Attila/archív, 2020)
Kedden írtunk arról, hogy ifj. Dárdai Pál visszatért a német Hertha BSC labdarúgócsapatához, ezzel Dárdai Pál vezetőedző három fiával dolgozik majd együtt a keretben. A nem mindennapi négyes összeállásának a Kicker szentelt cikket.


A Kicker két példát talált a német labdarúgás történelmében, amikor egy apa két fiát is irányította. Az elsőt a hetvenes évekből, a másodosztályban szereplő Chio Waldhof Mannheimből, a másodikat még a Bundesliga elindulása előtti korszakból, az 1958-ban kupaelődöntőig menetelő Tasmania Berlinből.

Felidézték a Süddeutsche Zeitung cikkét, amely arról írt, hogy 2017-ben egy alkalommal a tavaly Argentinával vb-t nyerő Alexis Mac Allister két testvérével, Kevinnel és Francisszal együtt lépett pályára a San Lorenzóban.

Viszont ilyen helyzetre korábbi példát, amilyen Dárdaiéké, hogy a vezetőedző, Dárdai Pál irányítása alatt szerepel egy keretben ifj. Pál, Márton és Bence is – nem talált a tekintélyes német sportlap. Úgy fogalmaznak: „minden bizonnyal egyedülálló történet ez a német profi labdarúgásában – és talán még azon kívül is.”

A cikkben a csapat belső légkörének és összetartásának szempontjából kényes kérdésnek nevezik a berlini családegyesítést. Emellett azt írják, a Dárdai-kvartettnek „megvan a varázsa, de nem kockázatmentes” az, hogy négyen együtt dolgoznak

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik