Videó: Szalai „fiúbandája” a felejthetetlen gólörömök között

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.03.14. 15:03
A német klubfutball múltjával, jelenével és jövőjével foglalkozó Bundesliga Fanatic oldal egy szubjektív listában szedte össze a bajnokság közelmúltjának felejthetetlen gólörömeit, amelyek közé a jelenleg a Hoffenheimben futballozó Szalai Ádám is bekerült, még a mainzi évekből.

A lista összeállítását az elmúlt hetekben látott két gólöröm ihlette. A Köln csatára, Anthony Ujah a Frankfurt 4–1-es legyőzése alkalmával a klub kabalaállatát, VIII. Hennest, a nagy becsben tartott kecskét terrorizálta a szarvánál fogva. A csatár később bocsánatot kért bizarr ünnepléséért, mi pedig a kölni kecskék olykor nehéz sorsáról emlékeztünk meg.Köln csatára, Anthony Ujah a Frankfurt 4–1-es legyőzése alkalmával a klub kabalaállatát, VIII. Hennest, a nagy becsben tartott kecskét terrorizálta a szarvánál fogva. A csatár később bocsánatot kért bizarr ünnepléséért, mi pedig a kölni kecskék olykor nehéz sorsáról emlékeztünk meg.

A nigériai csatár és a kecskehorror pontosan egy héttel azután történt, hogy a Borussia Dortmund párosa (Pierre-Emerick Aubameyang és Marco Reus) szuperhősként ünnepelte a gaboni támadó Schalke elleni gólját. Ők is helyet kaptak az összeállításban.

A 2014 augusztusában a Lyon mezét a Hannoverére cserélő francia csatár, Jimmy Briand a német klub színeiben szerzett első gólját egy „döglött hal" ünnepléssel tette emlékezetessé. A gólörömöt a FIFA15 játékból leste el. „Egy barátommal játszottunk otthon, ott is ünnepeltem a gólt. Megígértem neki, hogy az első gólom után élőben is megcsinálom” – magyarázta Briand.

Gera Zoltán ehhez mit szólna? Egy jó tanács így utólag Sascha Möldersnek, az Augsburg csatárának: ha ügyes voltál tornából, hasznosítsd a futballpályán, ellenkező esetben viszont ne próbálkozz! Mölders a Fortuna Düsseldorf otthonában szerzett gólja után jobban járt volna, ha inkább egy hétköznapi ünneplést választ.

Daniel Frahn, a győri nevelésű Kalmár Zsolt lipcsei klubtársa vérbeli pankrációrajongó lehet. Randy Orton hírhedt és rettegett RKO „kivégzését” csapattársán, Terrence Boydon mutatta meg pazar kivitelezéssel.

Csavard fel a szőnyeget! Giovane Elber, a Bayern München korábbi brazil csatára egy 1999-es, Wolfsburg elleni mérkőzésen egészen egyedülálló gólörömöt produkált: az alapvonalnál elhelyezett gumiszőnyeg segítségével mumifikálta magát, Carsten Jancker pedig nagyon örült neki.

A Mainzi „fiúbanda”, az egykor kiválóan muzsikáló Szalai Ádám, André Schürrle, Lewis Holtby trió nem gólt, hanem három pontot ünnepelt a kapu mögötti drukkerek szórakoztatására. Volt léggitáros, légdobos és énekes is. Érdekesség, hogy az alább látható ünneplés pont egy Hoffenheim, azaz Szalai jelenlegi klubja elleni győzelem után történt.

NÉMETORSZÁG, BUNDESLIGA
25. FORDULÓ
, SZOMBAT
15.30: Augsburg–Mainz 05
15.30: Hoffenheim–Hamburg
15.30: Hertha BSC–Schalke 04
15.30: Werder Bremen–Bayern München (tv: Eurosport 2)
15.30: Eintracht Frankfurt–Paderborn
18.30: Borussia Dortmund–1. FC Köln (tv: Eurosport 2)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik