Nagy árat fizethet a Bayern azért, ha nem adja el idén Ribéryt a Realnak

Vágólapra másolva!
2009.07.12. 21:02
Hiába nyilatkoznak magabiztosan a Bayern München vezetői, hiába hirdetik, hogy Franck Ribéry nem eladó – nagy valószínűség szerint a bajorok még a nyáron eladják legjobbjukat a Real Madridnak. Ellenkező esetben ugyanis a francia középpályás jövőre „aprópénzért”, ötmillió euróért távozhatna Münchenből a FIFA átigazolási szabályzatának 17-es cikkelye értelmében.
Ribéry jövőre bizonytalan, de könnyen lehet, hogy távozik
Fotó: Imago
Ribéry jövőre bizonytalan, de könnyen lehet, hogy távozik
Ribéry jövőre bizonytalan, de könnyen lehet, hogy távozik
Fotó: Imago
Ribéry jövőre bizonytalan, de könnyen lehet, hogy távozik
„Tisztán és érthetően közöltük Franckkal, hogy rá fogjuk építeni a csapatot, és szóba sem kerülhet az eladása. Hamarosan lezárul az ügy. Franck a Bayern játékosa marad” – nyilatkozta bő egy héttel ezelőtt Christian Nerlinger, a Bayern München sportigazgatója a francia középpályás esetleges Madridba igazolása kapcsán.

Az igazság ezzel szemben az, hogy hiába mutatkoznak magabiztosnak a bajor klub vezetői, valószínűleg kénytelenek lesznek legalább tárgyalni a „királyi gárdával” Ribéry ügyében, sőt, valószínű, hogy még idén nyáron megválnak a középpályástól.

Az ok a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) átigazolási szabálykönyvének 17-es cikkelyében keresendő. Az ominózus szakasz értelmében ugyanis egy 28 évnél fiatalabb játékos élő szerződése ellenére is klubot válthat, ha már három évet lehúzott aktuális csapatánál.

A 26 éves Ribéry 2007 nyarán érkezett a Bayernhez az Olympique Marseille-től (25 millió euróért), így esetében a 2009–2010-es szezon vége lenne a vízválasztó. Ekkor csupán a szerződéséből hátralévő időre jutó fizetését kellene leszurkolnia a franciának, és minden további nélkül távozhatna Münchenből.

Becslések szerint ez az összeg körülbelül ötmillió euróra rúgna, azaz a bajorok ennyit kapnának (egyik) legjobbjuk elvesztéséért – nem kell nagy kaliberű üzletembernek lenni ahhoz, hogy belássuk, jobban megérné még idén elfogadni a Real Madrid ajánlatát.

Amely egyébként nem is rossz: a „királyiak” 55 millió eurót is készek lennének kifizetni a játékosért, bár a Bayern részéről eddig úgy nyilatkoztak, hogy 80 millió euró alatti ajánlat esetén nem hajlandóak tárgyalni senkivel.

Afelől nincs kétség, hogy Ribéry menni akar: korábban többször is nyíltan kijelentette, hogy a Real Madridban akarja folytani pályafutását.

A bajorok álláspontja valószínűleg megváltozik az elkövetkező napokban, hiszen Nerlinger és társai nyilvánvalóan tisztában vannak a FIFA szabályozásával, így nem lenne meglepő, ha Ribéry lenne a „királyi gárda” újabb nagy igazolása.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik