A sírból már nem tudta visszahozni a Bayer elleni meccset a Bayern

Vágólapra másolva!
2009.03.04. 22:55
A Bayer Leverkusen jutott a legjobb négy közé a Német Kupában, miután remek mérkőzésen 4–2-re megverte a Bayern München együttesét. A gyógyszergyáriak Düsseldorfban már 3–0-ra is vezettek, ám a vendégek két perc leforgása alatt szorossá tették a végjátékot. Egyenlíteni azonban nem tudtak, Stefan Kiessling ráadásban szerzett találata pedig mindent eldöntött.
Helmes góljánál még nem gondolták a Bayer-szurkolók, hogy izgalmas lesz a vége
Fotó: Reuters
Helmes góljánál még nem gondolták a Bayer-szurkolók, hogy izgalmas lesz a vége
Helmes góljánál még nem gondolták a Bayer-szurkolók, hogy izgalmas lesz a vége
Fotó: Reuters
Helmes góljánál még nem gondolták a Bayer-szurkolók, hogy izgalmas lesz a vége

Az első félidő a vártnál eseménytelenebbre sikeredett, a csapatok alig veszélyeztették az ellenfél kapuját. Feltűnő volt, hogy vendégoldalon Franck Ribéryt szinte teljesen „levette” a pályáról a Leverkusen, így az elöl lévő Miroslav Klose is ritkán ért labdába.

A hazai csapat viszont motivált volt, összességében többet tett a sikerért, mint a rekordbajnok, ennek pedig a második félidő elején meg is lett az eredménye.

Az 54. percben Martín Demichelis adta el a labdát, amire lecsapott Tranquillo Barnetta. A svájci játékos a tizenhatos bal oldalánál befelé cselezett, majd okosan kilőtte a hosszú alsó sarkot.

Érdekes módon a bekapott gól sem pörgette fel a „bőrnadrágosokat”, akik viszonylag hamar bekapták a második gólt is.

A 61. percben Barnetta az előkészítésben jeleskedetett: bal oldali szögletét követően ráadásul a mezőny egyik legalacsonyabb tagja, Arturo Vidal fejelt gólt – az ötös sarkától.

Sőt úgy tűnt, Patrick Helmes a 70. percben egy újabb vendéghibából induló akció végén végleg eldöntötte a továbbjutás kérdését. A Bayern azonban nem adta fel.

A müncheniek villámgyorsan visszahozták maguk számára az esélyt: előbb Lúcio használta ki, hogy René Adler alászaladt a labdának, majd a csodával határos módon pályán tartott Klose volt eredményes – mindketten fejesből, közelről.

Egyenlíteni azonban már nem sikerült, Stefan Kiessling ugyanis a ráadásban végleg eldöntötte a továbbjutás kérdését.

A címvédő búcsúzott.

A Hamburg hazai pályán verte meg 2–1-re a második ligában szereplő Wehen csapatát. Mladen Petric két gólt szerzett a találkozón.

A Werder Bremen idegenben leckéztette meg Wolfsburgot. Az 5–2-es győzelemből elsősorban Diego és Claudio Pizarro vette ki a részét.

NÉMET KUPA

NEGYEDDÖNTŐ
Bayer Leverkusen (I.)–Bayern München (I.) 4–2 (Barnetta 54., Vidal 61., Helmes 70., Kiessling 93., ill. Lúcio 72., Klose 74.)

MÁR KÖZÖLT EREDMÉNYEK
Hamburger SV (I.)–Wehen (II.) 2–1 (M. Petric 17., 37., ill. Schwarz 86.)
Wolfsburg (I.)–Werder Bremen (I.) 2–5 (Dzeko 10., 43., ill. Diego 3., 55. – a másodikat tizenegyesből, Özil 7., C. Pizarro 71., 89.)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik