Lőw Zsolt két és fél évig a másodosztályú Mainz játékosa lesz

Vágólapra másolva!
2009.01.26. 15:36
Címkék
A német élvonalban szereplő Hoffenheim magyar válogatott védője, Lőw Zsolt két és fél éves szerződést köt a Bundesliga 2.-ben listavezető Mainz együttesével. A szerződést még nem írta alá a futballista, mert jelenleg 39 fokos lázzal otthon fekszik, de a megállapodás megszületett, így az aláírás már csak formalitás.
Lőw Zsolt joggal mosolyog: megállapodott a Mainz vezetőivel
Fotó: M. Németh Péter (NS-archív)
Lőw Zsolt joggal mosolyog: megállapodott a Mainz vezetőivel
Lőw Zsolt joggal mosolyog: megállapodott a Mainz vezetőivel
Fotó: M. Németh Péter (NS-archív)
Lőw Zsolt joggal mosolyog: megállapodott a Mainz vezetőivel
A Hoffenheimben az ősszel csak egy bajnokin pályára lépő 29 éves Lőw Zsolt iránt az angol másodosztályú Reading, a román Steaua és a Bundesliga 2.-ben élen álló Mainz érdeklődött.

A legkomolyabb kérőnek a Mainz bizonyult, a német másodosztály listavezetője hétfőn meg is állapodott a Hoffenheimmel és Lőw Zsolttal is, de a futballista jelenleg betegséggel küzd, 39 fokos lázzal otthon fekszik, így szerződését még nem írta alá.

Az aláírásra a hét második felében kerülhet sor, de ez már csak formalitás, hiszen a szóbeli megállapodás megszületett.

Lőw Zsolt a Nemzeti Sportnak elmondta, hogy a Hoffenheim akkor kap pénzt az átigazolásáért, ha a nyáron feljut az élvonalba a Mainz, illetve egy edzőmérkőzést rendeznek majd a két csapat között, melynek teljes bevétele a Hoffenheimé lesz.

A Bundesliga 2. a hétvégén rajtol, és a Mainz rögtön rangadóval kezd, mert a 2. helyen álló Kaiserslauternhez látogat (ugyanannyi pontja van a két csapatnak, jobb gólkülönbsége révén első a Mainz).

Azt még nem lehet tudni, hogy a jelenleg betegséggel küzdő magyar védő pályára léphet-e a találkozón, ez az állapotától függ.

A játékossal készített interjút a holnapi Nemzeti Sportban olvashatják!

LŐW ZSOLT KARRIERJE

1998–2002 Újpest 97/6
2002–05 Energie Cottbus 79/5
2005–06 Hansa Rostock 11/0
2006–09 Hoffenheim 39/0
A klubok neve után az adott csapatban játszott bajnokik száma/lőtt gólok száma áll.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik