A Schalke történetének egyik legdrágább baklövése lehet Albert Streit

Vágólapra másolva!
2009.01.06. 16:42
A Schalke 04 történetének egyik legdrágább baklövése lehet a csapat keretéből január elején kitett Albert Streit. Az egykori frankfurti középpályás ugyanis közölte a „királykékekkel”, hogy hiába irányították át a tartalékcsapathoz, nem hajlandó távozni, és kitölti szerződését: a lelátón ülve így is évi kétmillió eurót fizethet neki a Schalke 2012-ig…
Streit a jövőben is csak nézheti a Schalkét – évi kétmillió euróért...
Streit a jövőben is csak nézheti a Schalkét – évi kétmillió euróért...
Streit a jövőben is csak nézheti a Schalkét – évi kétmillió euróért...
Streit a jövőben is csak nézheti a Schalkét – évi kétmillió euróért...

A dán Peter Lövenkrandsszal és Carlos Grossmüllerrel együtt a tartalékcsapathoz irányította a Schalke 04 labdarúgócsapatának vezetősége Albert Streitot, a „királykékek” Frankfurtból szerződtetett középpályását.

A játékos úgy döntött, hogy „nem veszi észre” a mellőzést, és nem hajlandó távozni Gelsenkirchenből, inkább edz a negyedik ligás tartalékcsapattal, és a lelátón üldögélésért veszi fel fizetését. Ráadásul ez nem kis tétel: 2008 januárjában a Schalke 2.6 millió eurót fizetett az Eintrachtnak Streitért, a középpályás pedig évi kétmillió eurót kap szerződése szerint – 2012-ig.

„Semmi rosszat nem tettem, erre vasárnap azzal jöttek a vezetők, hogy feleslegessé váltam, és távozzak az öltözőből. Ez felháborító. A Schalke pocsékul bánt velem, keresztülnéztek rajtam itt. Egyszerűen elvették a kedvem a játéktól” – pakolt ki a Frankfurter Rundschaunak adott interjújában Streit.

„Három és fél év van még a szerződésemből, és nagyon jól fizetnek. Mindig az volt az álmom, hogy profi futballista legyek, és természetesen csalódott vagyok, hogy most nem kaphatok lehetőséget. De rosszabb dolgok is vannak az életben a tartalékcsapatnál… Maradok” – tette hozzá.

A Schalkéban mindössze 14 mérkőzésen lehetőséget kapó Streit hozzáállása nem biztos, hogy a legprofibb az ügyben – a klub viszont egészen biztosan fogcsikorgatva fogja fizetni a havi jussát, hisz nem tehet mást.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik