Épül már Lőwék stadionja, nem kell sokat albérletben játszaniuk

Vágólapra másolva!
2008.06.26. 19:35
Amikor két évvel ezelőtt Lőw Zsolt az akkor még a Regionalligában, vagyis a német harmadik vonalban szereplő Hoffenheimhez igazolt, sokan csak mosolyogtak rajta. A dúsgazdag klub azonban immár az élvonalbeli bajnokságra készül, így már sokan irigylik a válogatott futballistát.
Lőw az élvonalra készül
Fotó: Németh Ferenc (NS-archív)
Lőw az élvonalra készül
Lőw az élvonalra készül
Fotó: Németh Ferenc (NS-archív)
Lőw az élvonalra készül

A Hoffenheim túlteljesítette a célt, idén még nem lett volna kötelező feljutni a legjobbak közé, ám Lőw Zsoltéknak sikerült a bravúr. Pedig az őszi szezont csak a nyolcadik helyen zárta az együttes.

„Nehezen indultunk be, de aztán ősszel volt egy jó sorozatunk, ami azért mindenképpen bíztató volt – mondta a futballista. – A tavasz pedig álomszerűen indult, hiszen gólt is alig kaptunk. Az igazi fordulópontot a Mönchengaldbach elleni siker jelentette, amikor null kettőről fordítottunk és nyertünk. Ettől kezdve nem volt megállás. Nem volt könnyű elérni a feljutást, hiszen sok csapat szeretett volna a dobogón végezni. Mi talán abban voltunk jobbak a riválisoknál, hogy kevesebbet hibáztunk.”

Tavasszal imponáló teljesítményt nyújtott a kék-fehér együttes, amelyből csak elvétve hiányzott Lőw Zsolt.

A klubnak most csak egyetlen problémája van: új stadiont kell építeni, hiszen Hoffenheim valóban egy kis falu.

„Nem várták tőlünk ezt a sikert, de az egész környék ünnepelte a feljutásunkat – folytatta a játékos. – Jó sorozatban vagyunk, hiszen öt éve folyamatosan feljebb lépünk, egyértelmű, hogy az élvonalban is jól akarunk szerepelni. Abban biztos vagyok, hogy a csapat tovább erősödik majd a nyáron is és nem vallunk szégyent a legjobb csapatok között sem.”

„Ahogy már korábban is mondtam az sem kizárt, hogy a klub néhány év múlva a nemzetközi porondra is kilépjen, hiszen nagyon tudatosan építkeznek Hoffenheimben. Ráadásul a stadion is épül már, csak néhány hónapig játsszuk majd a hazai meccseinket a mannheimi albérletben.”
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik