Gennaro Gattuso évi hat millió euróért a Bayernhez igazolhat

Vágólapra másolva!
2008.05.09. 11:06
Néhány nappal ezelőtt, amikor arról számoltunk be, hogy Cristiano Zaccardo a Wolfsburgban folytatja, jeleztük, nem elképzelhetetlen, hogy további olaszok csatlakozzanak a Németországban futballozókhoz. Nos, olasz és német lapok szerint mindez már meg is történt: a Bayern München ugyanis állítólag kivásárolta Gennaro Gattusót.
Gattuso (jobbra) a Bayernnél landolhat
Fotó: Getty Images
Gattuso (jobbra) a Bayernnél landolhat
Gattuso (jobbra) a Bayernnél landolhat
Fotó: Getty Images
Gattuso (jobbra) a Bayernnél landolhat

Tavaly a Bayern több mint 70 milliót költött új játékosokra, aminek eredményeképpen magabiztosan szerezte meg a bajnoki címet a csapat. A fejlődéshez további új játékosokra van szükség, és a jelek szerint a bajorok első szerzeménye nem kisebb név, mint a világbajnok Gennaro Gattuso.

A Bayern elnöke, Franz Beckenbauer napok óta a középpályás játékáról zeng dicshimnuszokat, így mára az olasz és a német sajtó le is igazolta a „bőrnadrágosokhoz”.
Az olasz Italia1 tévécsatorna értesülései szerint Gattuso 20 millió euróért kerülhet a németekhez, a SportBild pedig úgy tudja, évi hat millió eurót keres majd.

Ezzel a fizetéssel a Milan nem tudna versenyezni, Gattuso jelenleg 4 millió euró körüli összeget tehet zsebre évente. Ráadásul a lombard klub a múlt héten bejelentette a szintén védekező középpályás Mathieu Flamini leszerződtetését.

„Ismerem Gattusót, és tudom jól, hogy már nincs igazi motivációja a Milannál. Kilenc éve ott szerepel, nyert két BL-t a csapattal, olasz bajnok és kupagyőztes. Új kihívásra van szüksége, és ezt a Bayernnél megtalálhatja” – mondta Fabio Cannavaro a Real Madrid védője, aki az olasz válogatottban játszik együtt Gattusóval.

Eközben a 30 éves játékos ügynöke hevesen tagadja az átigazolás tényét, állítja semmiféle hivatalos megkeresés nem érkezett felé a bajorok részéről. „Nem tudom, hogy kinek állhat az érdekében ilyeneket kitalálni. Gennaro jelenleg minden erejével arra koncentrál, hogy a Milannal kiharcolja a Bajnokok Ligája részvételt” – mondta Claudio Pasqualin.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik