Marseille: olasz világbajnok az első számú edzőjelölt

K. Zs.K. Zs.
Vágólapra másolva!
2023.09.27. 07:10
null
Gennaro Gattuso (Fotó: Getty Images)
Ezekben a napokban a marseille-i edzőkérdés a legizgalmasabb téma a francia labdarúgásban; a legfrissebb fejlemény az, hogy sajtóhírek szerint Gennaro Gattuso lépett elő favorittá az OM megüresedett vezetőedzői posztjára.

 

A L'Équipe francia sportnapilap internetes kiadása szerdára virradóra – a Foot Mercatóra hivatkozva – hírben hozta, azóta vezető anyagban tálalja Gennaro Gattuso előlépését első számú jelöltté.

Állítólag a 45 éves olasz szakembert szerdán Marseille-be várják, és akár már szombaton, a Monaco elleni bajnokin ő ülhet a kispadon.

Mint ismert, a spanyol Marcelino a múlt héten mondott fel az ultrák nyomására, és azóta szóba került például Christophe Galtier szerződtetése, de a francia sajtóban az is napvilágot látott: bekövetkezhet az a váratlan fordulat is, hogy visszatér a nyáron távozó Igor Tudor.

A 2006-ban világbajnoki címet szerző Gattuso 2013-ban vonult vissza, edzői karrierje legfontosabb állomásai a Milan (2017–2019), a Napoli (2019–2021) és a Valencia (2022–2023) voltak, a legnagyobb sikere a Napolival megnyert Olasz Kupa.

Gattuso januárban távozott a gyengén teljesítő Valenciától, azóta nincs csapata.

Ami a Galtier-szálat illeti, a L'Équipe úgy tudja, hogy a korábbi PSG-edző végül azért mondott „nehéz szívvel” nemet szülővárosa klubjának, mert a marseille-i vezetők már a Monaco elleni szombati bajnokin az új edzőt akarják látni a kispadon, ő viszont nem akart ilyen sietve fejest ugrani a könnyűnek éppen nem ígérkező munkába.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik