Szélesi váltás előtt: a védő a Cottbustól a Strasbourghoz igazolhat

Vágólapra másolva!
2007.08.17. 19:17
A német élvonalban szereplő Energie Cottbus csapatától a francia első ligás Racing Strasbourg együtteséhez igazolhat a magyar válogatott Szélesi Zoltán. A jobboldali védő jövő csütörtökön írja alá a szerződését a franciákkal – jelentette a német dpa hírügynökség.
Szélesi Zoltán nyugatabbra költözik
Imago
Szélesi Zoltán nyugatabbra költözik
Szélesi Zoltán nyugatabbra költözik
Imago
Szélesi Zoltán nyugatabbra költözik

SZÉLESI A SZOMBATI NEMZETI SPORTBAN NYILATKOZIK A FRANCIA LEHETŐSÉGÉRŐL ÉS A VÁLOGATOTT OLASZOK ELLENI MÉRKŐZÉSÉRŐL
Azt nem hozták nyilvánosságra, hogy az Olaszország ellen készülő szűkített keretbe is beválogatott Szélesiért mennyit fizet a Strasbourg a Cottbusnak.

Az átigazolás szerepel a német klub hivatalos internetes oldalán is, a válogatott játékos a Nemzeti Sport Online megkeresésére a következőket fűzte hozzá a hírhez.

"Személy szerint még nem beszéltem, nem egyeztetettem, így nem is egyezhettem meg a franciákkal. A német menedzserem sem tájékoztatott semmi konkrétumról. Megkeresések folyamatosan vannak, adódnak, immár két éve, de a lehetőség még nem szerződés. Természetesen tudomásom van a strasbourgiak érdeklődéséről is. Egyelőre fenntartással kell kezelnem a hírt, hiszen engem a Cottbus nem tájékoztatott arról, hogy eladott volna, amit mondjuk azért furcsállnék."

A két klub közötti megállapodást már tényként közölte a dpa. A 25 esztendős futballista 2004 óta állt a cottbusiak alkalmazásában, az első két szezonjában a Bundesliga II-ben szerepelt a csapattal.

A Cottbus a 2005–2006-os idényben „jegyet váltott” az élvonalba. Szélesi azóta 23 élvonalbeli mérkőzésen lépett pályára, gólt nem szerzett.

Az Energie a hétvégén játssza első hazai mérkőzését a 2007–2008-as bajnokságban, azon a találkozón azonban Szélesi már nem lesz a keret tagja.

A 2000 és 2004 között az Újpestben szereplő védőnek eredetileg 2008-ban járt volna le a szerződése a Barátság-stadionban, tehát a Strasbourgnak ki kellett vásárolnia jelenlegi kontraktusából.

A Strasbourg most jutott vissza az élvonalba Franciaországban, és az első három forduló után egy győzelemmel, egy döntetlennel és egy vereséggel a hetedik helyen áll.

A klub 1979-ben szerezte története eddigi egyetlen bajnoki címét, míg a Francia Kupát háromszor hódította el (1951, 1966, 2001).

Ez év júniusáig az 1991-es aranylabdás és aranycipős, 54-szeres válogatott Jean-Pierre Papin volt a gárda vezetőedzője, jelenleg Jean-Marc Furlan irányítja a szakmai munkát a Stade de la Meinau-ban.

VIDEÓ – AZ ENERGIE COTTBUS 2006–2007-ES IDÉNYE

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik