U21: Hogy mit lehet tenni Németh Andrással? Szélesi Zoltán beszélt a lehetőségeiről

PUSZTAI VIOLAPUSZTAI VIOLA
Vágólapra másolva!
2024.03.22. 09:40
null
Győzelemmel mutatkozott be az U21-es labdarúgó-válogatott élén Szélesi Zoltán, Jurek Gábor pedig góllal debütált a Moldova elleni barátságos mérkőzésen. A szövetségi edző az első benyomások mellett Németh András helyzetéről is beszélt.

„Pozitívak ez első benyomásaim, már az első edzések után is megemlítettem, hogy a srácok nagyon jó mentalitásúak, jól álltak bele a munkába, jól fogadtak engem, és Szabados József kollégámat is. Fontos, hogy ezt a közös munkát győzelemmel tudtuk elkezdeni” – értékelt Szélesi Zoltán a Moldova elleni 2–0-s győzelem után. 

Videónkban részletesebben is beszél azokról a pozitívumokról, illetve észrevételekről, amelyeket az első mérkőzés hozott. Megemlítette, hogy a jövőben több minőségre lesz szükség támadásban, amikor többet birtokoljuk a labdát az ellenfélnél. És ha már a támadószekciónál tartunk, arra külön is kitért, hogy mit lehet tenni Németh Andrással, aki a Hamburgban csak perceket játszik. 

Azt is elmondta, hogy a cserékkel elégedett volt, pláne, hogy közülük Kerezsi Zalán és Jurek Gábor is betalált. Utóbbinak ez volt a debütálása az U21-es válogatottban, a DVTK csatára úgy fogalmazott az NSO Tv-nek, szeretett volna bizonyítani, s véleménye szerint jól sikerült a bemutatkozása. Videónkban bővebben is szó esik a 92. percben szerzett góljáról, ami alább megtekinthető.

U21-ES FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
Magyarország–Moldova 2–0 (1–0)
Budapest, Új Hidegkuti Nándor Stadion, 800 néző. Vezette: Altmann (osztrák)
Magyarország: Hegyi (Pécsi, a szünetben) – Szabó A. (Baranyai, 74.), Yaakobishvili A. (Alaxai, 81.), Baráth P. – Kovács M. (Vajda B., 62.), Bényei (Ominger, 63.), Kata (Horváth A., 81.), Vitális (Kosznovszky, 62.), Benczenleitner (Eördögh, 74.) – Németh A. (Kerezsi, a szünetben), Molnár R. (Jurek, 74.). Szövetségi edző: Szélesi Zoltán
Moldova: Dodon (Dumenco, a szünetben) – Calestru (Covali, a szünetben), Cucos, Motoc, Saca (Iovu, a szünetben) – Chele (Pascaluta, a szünetben), Lisu (Dolghi, a szünetben), Bulmaga (Gau, a szünetben), Bors (Dumbrava, 74.) – Lupan (Lupasco, a szünetben), Botnari (Raileanu, a szünetben). Szövetségi edző: Stefan Stoica
Gólszerző: Kerezsi (54.), Jurek (90+2.)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik