Fontos győzelem a rangadón, az Eszék visszavágott a Rijekának (Fotó: nk-osijek.hr)

 

HORVÁT 1. HNL
32. FORDULÓ

NK Osijek–HNK Rijeka 1–0 (Mance 53.)

A bajnokság állása: 1. Dinamo Zagreb 76 pont – már bajnok, 2. Lokomotiva Zagreb 57, 3. NK Osijek 56, 4. Hajduk Split 54, 5. HNK Rijeka 52

ÖSSZEFOGLALÓ

Hatmeccses bajnoki veretlenségi szériával a háta mögött léphetett pályára az Eszék szerda este, ráadásul a HNK Rijeka ellen a bosszúvágy is fűthette, hiszen a közvetlen rivális nemrég – erősen vitatott körülmények között, az ezúttal a sérülése miatt a keretből kimaradó Kleinheisler László kiállítása után – a kupaelődöntőben kétgólos hátrányból fordított, és így búcsúztatta az eszékieket.

A mérkőzést a vendégek kezdték jobban, a Raszpopovics, Gorgon, Colak  hármas nagyon aktív volt, aztán fokozatosan átvette az irányítást az Eszék: Pilj lövésénél védenie kellett a kapusnak, majd Mance kísérlete után a kapufa segítette ki a Rijekát.

A fordulás után aztán nem sokkal megtört a jég, a vendégek kapusának bizonytalanságát kihasználva Antonio Mance fejelt közelről gólt. Erre a mérkőzést Galovic piros lapja miatt emberhátrányban befejező Rijekának már nem volt válasza, így az Eszék 1–0-ra nyert, és nagy lépést tett az európai kupaporondon való szereplés bebiztosítása felé.

PERCRŐL PERCRE

MÁSODIK FÉLIDŐ

96. perc: Véget ért a mérkőzés, az Eszék 1–0-ra legyőzte a Rijekát.

94. perc: Még egy hazai csere, Maricot Beljo váltotta.

94. perc: Védés! Spoljaric lépett ki nagy helyzetben, majd 12 méterről a jobb alsót vette célba, de Pandur leért és megfogta a labdát.

92. perc: Halilovic is besárgult.

90. perc: Villant a piros lap! A vendégek szögletzászlójánál alakult ki kisebb kakaskodás, Galovic fellökte Talyst, a játékvezető pedig gyors egymás utánban két sárga lapot is kiosztott neki, így kiállította.

90. perc: Négy perc a ráadás.

85. perc: Hazai csere, Ndockyt helyére Loncar állt be.

84. perc: Velkoszki sárgult be, Spoljaricot rúgta fel a bal szélen.

76. perc: Mance kapott óriási tapsot, a helyére Spoljaric állt be a hazaiaknál.

74. perc: Védés! Pilj lövése után egy védőről Mance elé pattant a labda, a csatár lőtt is 10 méterről, Pnadur azonban nagyot védett.

70. perc: Újabb Rijek-cserék: Colak helyére Yateke Pavicic helyére Muric állt be.

66. perc: Bockaj tört be a tizenhatoson belülre jobbról, ballal eleresztett lövése után azonban a labda a kapu fölé szállt.

64. perc: Kettőt cseréltek a vendégek, Gorgon és Tomecak hagyta el a pályát, Lepinjica és Braut érkezett.

59. perc: Mance kiszorított helyzetből lőtt, így Pandur védeni tudott.

58. perc: Ndockyt távoli lövése után Pandur fogta meg a labdát.

53. perc: GÓÓÓL! VEZETÉST SZERZETT AZ ESZÉK! Talys bal oldali beadása után egy vendégvédő rosszul csúsztatott, így jobbról Ndockyt középre tudta fejelni a labdát, amelyet a lendületből érkező Antonio Mance a bizonytalan kapust is megelőzve, négy méterről a kapuba bólintott. 1–0

49. perc: Bockaj lövése után Pandur nyomta szögletre a labdát.

Csere egyik oldalon sem történt.

46. perc: Elkezdődött a második félidő.

A hivatalos nézőszám: 3026 fő.

ELSŐ FÉLIDŐ

45+3. perc: Véget ért az első félidő, a szünetben gól nélküli döntetlen az állás.

45+1. perc: Maric kereste mancét, de a jobb oldali beadása után Smolcicban elakadt a labda. A hazaiak szerint a kezében, de a lassítások alapján jól látszott, hogy a hátával blokkolt.

45. perc: Három perc a ráadás.

43. perc: Védés! Raszpopovics a jobb szélen majdnem az alapvonalig futott, végül visszagurította a labdát, amelyet a második hullámban üresen Colak küldött 9 méterről kapura, Ivusic azonban jól helyezkedett, így védeni tudott.

34. perc: Védés! Mance ezúttal távolról, nagyjából 25 méterről tüzelt, Pandur azonban szögletre nyomta a bal alsó sarok felé tartó labdát.

31. perc: Kapufa! Bockaj remek kiugratása után Mance lépett ki ziccerben, ballal lőtt is a kapujából kilépő Pandur mellett, a bal oldali kapufáról azonban kifelé pattant a labda.

30. perc: Mance fejese veszélytelen volt.

26. perc: Ivószünet.

25. perc: Mile Skoric sárgult be egy kemény becsúszás után, ez pedig azt jelenti, hogy eltiltás miatt ki kell majd hagynia a Hajduk Split elleni rangadót.

23. perc: A másik oldalon Ivusic lépett ki jó ütemben a kapujából, és elsodorta a labdát Tomecak elől.

22. perc: Pandur szedte fel a labdát a berobbanó Bockaj elől.

21. perc: Védés! Egy hazai kontra végén Ndockyt gurította vissza a labdát jobbról, majd Pilj lőtt ballal 10 méterről, Pandur azonban védett.

17. perc: Colak rázta le magáról Skoricot (a hazaiak szerint szabálytalanul), majd hiába tört kapura, nem tudta a pályán tartani a labdát.

13. perc: Lövés! Raszpopovics újabb jobb oldali beadás után Colak meg tudta csúsztatni a labdát, amelyet így Gorgon lőhetett el félfordulatból, a Rijeka csapatkapitánya azonban 13 méterről nem találta el a kaput.

9. perc: Raszpopovics indult meg a jobb szélen, középen Gorgon és Colak is érkezett, Skoric azonban egy remek ütemű becsúszással szögletre mentett.

1. perc: Colak találta meg kis híján azonnal Gorgont, Ivusic azonban jó ütemben lépett ki a kapujából.

1. perc: Elkezdődött a mérkőzés!

A mérkőzés játékvezetője Duje Strukan lesz.

Az Eszék kezdőcsapata: Ivusic – Igor Silva, Skoric, Majstorovic, Talys – Ndockyt, Zaper, Pilj, Bockaj – Maric, Mance.

A Rijeka kezdőcsapata: Pandur – Smolcic, Velkoszki, Galovic – Tomecak, Pavicic, Halilovic, Raszpopovics – Andrijasevic – Gorgon, Colak.

A két csapat a kupaelődöntőben is találkozott egymással, akkor hiába vezetett 2–0-ra is az Eszék, Kleinheisler – meglehetősen vitatott – kiállítása után fordított, így döntőbe jutott a Rijeka. Részletek itt!

Az Eszék keretében nem szerepel Kleinheisler László, válogatott középpályásunk még az előző fordulóban, bemelegítés közben sérült meg. 

Hatmeccses bajnoki veretlenségét viszi vásárra szerda este az NK Osijek, amely a Rijekát fogadja a horvát élvonal 32. fordulójában. Kulcsfontosságú találkozó lesz, mert győzelmük esetén a negyedik helyen álló eszékiek négy ponttal elhúznak az őket üldöző, ötödik helyen álló rijekaiaktól, márpedig ez a pozíció még éppen európai kupaindulást garantál.

Köszöntjük kedves olvasóinkat, hamarosan kezdődik az NK Osijek (Eszék)–Rijeka mérkőzés a horvát bajnokság 32. fordulójában. Tartsanak velünk!