Bolívia: álsérülések miatt szakadt félbe a tinikkel felálló csapat bajnokija

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.04.24. 08:51
Furcsa mérkőzést rendeztek a hétvégén a bolíviai labdarúgó-bajnokság élvonalában: a Club Universitario játékosai sztrájkja miatt tinédzserekkel állt fel a Club Deportivo Jorge Wilstermann ellen, és az első félidő 7–0-s eredménye után váratlanul öten is megsérültek, ezért a játékvezető lefújta a meccset. A szövetségnek lesz oka a vizsgálódásra.

Szégyenletes mérkőzést játszott a hétvégén a Club Universitario labdarúgócsapata, amelynek játékosai a fizetések elmaradása miatt úgy döntöttek, nem vállalják a Club Deportivo Jorge Wilstermann elleni idegenbeli bajnokit.

A klub nagy nehezen talált tizenegy fiatal, 18 év alatti játékost (köztük a 15 éves Santiago Arancibia kapust), aki pályára lépett, de a hazaiak az első félidő végére már 7–0-s előnyre tettek szert.

A szünet után a vendégek csupán hét játékossal érkeztek vissza a pályára, mondván, négyen is megsérültek, majd a második félidő elején az ötödik játékos is a földön maradt. Miután cserelehetőség egyáltalán nem volt, s a szabályok értelmében hat játékos kevés a folytatáshoz, a játékvezető félbeszakította az összecsapást.

„Az ilyen vereség sokkal rosszabb, mintha húsz-nullára kikaptak volna. Ez így szégyenteljes” – jelentette ki Álvaro Pena, a győztes csapat edzője.

Az Universitario történetében nem az első eset, hogy ifikkel felállva sérülések miatt félbeszakadt egy meccsük: 2015–ben 0–3-as állásnál egyszer már eljátszották ezt a Bolivar ellen. Akkor a klub a Libertadores-kupában való szereplés miatt sikertelenül próbálta elhalasztani a mérkőzést, ezért folyamodott ehhez a megoldáshoz.

Az esetet a bolíviai szövetség is minden bizonnyal kivizsgálja.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik