Ázsia-kupa: Dél-Korea és Irán is csoportelsőként jutott tovább

Vágólapra másolva!
2019.01.16. 19:18
null
Szon Hung Min (7) megérkezett az Ázsia-kupára (Fotó: AFP)
Dél-Korea 2–0-ra legyőzte Kínát az Egyesült Arab Emírségekben zajló labdarúgó Ázsia-kupa csoportkörének utolsó fordulójában, így előbbi a kvartett első, utóbbi a második helyén végezve jutott tovább a nyolcaddöntőbe.

A Tottenham Hotspur dél-koreai szélsője, Szon Hung Min vasárnap még a Manchester United elleni bajnoki rangadón lépett pályára – és töltött ott 90 percet –, a kínaiak ellen pedig kezdőként 89 percet játszott. A dél-koreai válogatott kapott találat nélkül, 4–0-s gólkülönbséggel zárta a csoportkört.

A C-csoport másik összecsapásán Kirgizisztán szintén kétgólos különbséggel múlta felül riválisát, a pont nélkül, 1–7-tel záró Fülöp-szigeteket, így még életben tartotta a továbbjutási esélyeit.

Irán jutott tovább csoportelsőként a D jelű négyesből, miután az utolsó fordulóban gól nélküli döntetlent játszott a másik biztos továbbjutóval, Irakkal.

A másik mérkőzésen Vietnám 2–0-ra legyőzte a szerzett pont nélkül, 0–10-es gólkülönbséggel az utolsó helyen záró Jement, így maradt esélye a tizenhat közé kerülésre.

A 24 csapatos kontinensbajnokságon a csoportok első és második helyezettjein kívül a csoportharmadikok közül a négy legjobb is bejut a nyolcaddöntőbe.

ÁZSIA-KUPA, ARAB EMÍRSÉGEK
CSOPORTKÖR, 3. FORDULÓ
C-CSOPORT
Dél-Korea–Kína 2–0 (1–0)
Kirgizisztán–Fülöp-szigetek 3–1 (1–0)
A csoport végeredménye: 1. Dél-Korea 9 pont, 2. Kína 6, 3. Kirgizisztán 3, 4. Fülöp-szigetek 0.

D-CSOPORT
Irán–Irak 0–0
Vietnám–Jemen 2–0 (1–0)
A csoport végeredménye: 1. Irán 7 pont (7–0), 2. Irak 7 (6–2), 3. Vietnám 3, 4. Jemen 0.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik