Ausztrália: Usain Bolt próbajátékon vehet részt a kétszeres bajnoknál

Vágólapra másolva!
2018.07.17. 08:37
null
Az akrobatikus labdaátvétel jól megy (Fotó: AFP)
A nyolcszoros olimpiai bajnok sprinter, Usain Bolt a jövő hónapban az ausztrál labdarúgó-bajnokságban szereplő Central Coast Marinershez utazik hathetes próbajátékra.

Tony Rallis játékosügynök hétfő este úgy fogalmazott, elméleti megállapodás született a klub és a játékos között a közös folytatásról, de még néhány feltételnek teljesülnie kell a szerződés életbe lépéséhez.

„Az Ausztrál Labdarúgó-szövetség áldására van szükségünk ahhoz, hogy belevágjunk a próbaidőszakba” – mondta Rallis.

A megállapodás értelmében a 100 és 200 méteres síkfutásban világcsúcstartó atléta fizetését hetven százalékban állná a Mariners, míg a maradék harminc százalékot az ausztrál szövetség (FFA) biztosítaná.

„Ha beválik, Bolt emelni fogja az ausztrál bajnokság megítélését, hiszen sok gyerek számára megmutatja, az álmukat meg tudják valósítani” – tette hozzá Rallis arra utalva, hogy a 31 éves vágtázó régóta kacérkodik a gondolattal, miszerint profi futballista lesz.

Még aktív pályafutása során Bolt többször is hangsúlyozta, nagy álma válna valóra, ha a Manchester Unitednél profi szerződést kaphatna – ez azonban nem valósult meg. A tavaly visszavonult jamaicai atléta korábban a Borussia Dortmundnál és a norvég Strömsgodsetnél is eltöltött néhány napot – utóbbi klubnál a 9.58-as „mezszámot” kapta a norvég U19-es válogatott elleni felkészülési mérkőzésen.

A sprintert rendszeresen hívják különböző gálameccsekre játszani – legutóbb egy hónapja, a 20 évvel ezelőtt világbajnokságot nyerő francia válogatott elleni léphetett pályára egy promóciós rendezvényen.

A Central Club Mariners játékosa volt korábban a jelenleg NB II-es ZTE-t erősítő Vernes Richárd, akit a 2014–2015-ös idényre a Honvéd adott kölcsön az ausztrál klubnak, és 8 bajnokin lépett pályára a csapatnál.

A CCM fennállása során kétszer, 2008-ban és 2012-ben ünnepelhetett ausztrál bajnoki címet.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik