Liga 2: a felsőház kapujában az FK Csíkszereda

BOROS MIKLÓS (Csíkszereda)BOROS MIKLÓS (Csíkszereda)
Vágólapra másolva!
2024.03.10. 13:37
Két góllal nyert a Csíkszereda (Fotó: Pál Zoltán/FK Csíkszereda)
Egy fél félidő alatt eldöntötte a román másodosztály felső- és alsóházi rájátszásának határán álló csapatok rangadóját az FK Csíkszereda, amelynek az utolsó fordulóban egyetlen pontra van szüksége, hogy a legjobb hat csapat között folytassa. Vagy még arra sem, ha a Steaua kedden nem nyer Mioveniben – és a felsőházi rájátszás idén minimum osztályozós szereplést jelent az idény végén, mivel az első két helyen álló Sellenberknek és Vajdahunyadnak nincs feljutási joga.

A Csíkszereda és a Ceahlaul azonos pontszámmal várta a Liga 2 alapszakaszának utolsó előtti fordulóját. A mérkőzés második percében Rónai Róbert visszarántása miatt büntetőhöz jutott a hazai csapat. Jelena Richárd be is lőtte a tizenegyest, aki majd húsz perccel később Soufiane Jebari indításából is eredményes volt. A kétgólos előny megőrzése elé a három perc alatt két sárga lapot kapó csíki csapatkapitány, Csürös Attila gördítette a legnagyobb akadályt, de csapattársai emberhátrányban is jól elboldogultak, Anderson Santos révén még egy kapufájuk is volt szünet után. 

Az FK anyaországi játékosai közül Nagy János végigjátszotta a mérkőzést, Babati Benjámin a 19. percben sérülés miatt kellett lecserélni, a kétgólos Jelena Richárd pedig a 76. percig volt a pályán, amikor Makrai Gábor váltotta. Szintén ekkor állt be Pintér Bence is, míg Kelemen Dávid eltiltás miatt nem játszhatott. 

Liga 2, 18. forduló
FK Csíkszereda–Ceahlaul Piatra Neamt 2–0 (Jelana 3., 23. – az elsőt 11-esből)
Kiállítva: Csürös (FK, 30.)

Az élmezőny: 1. Selimbar 39 pont, 2. Corvinul 37, 3. Slobozia 37, 4. Buzau 31, 5. Csíkszereda 31. 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik