Hajduk Split: Kalinicra és Perisicre volt egy eurójuk, most Brekalo is érkezett – hivatalos

T. Z.T. Z.
Vágólapra másolva!
2024.01.30. 12:33
US Sassuolo v ACF Fiorentina - Serie A TIM
Josip Brekalo a Fiorentinától érkezik (Fotó: Getty Images)
Párját ritkító tempóban kezdett csapata megerősítésébe a Kleinheisler Lászlót is soraiban tudó Hajduk Split. A horvát élvonalban szereplő együttes ráadásul alighanem a lehető legtakarékosabb módját választotta az erősítéseknek, hiszen – ahogy arról portálunkon is írtunk már – az új szerzemények közül Nikola Kalinic és Ivan Perisic is jelképes, havi 1 eurós fizetésért csatlakozott a Hajdukhoz.

Zajlik az élet a Hajduk Split háza táján. Portálunkon is megírtuk, hogy a spliti együttes január 2-án hivatalosan is bejelentette Kleinheisler László szerződtetését, majd ezzel a lendülettel, pár nappal később Nikola Kalinic is aláírt a klubhoz. A 36 éves, 42-szeres horvát válogatott játékos az előző idényben is a Hajduknál szerepelt, ahol pályafutását is elkezdte, de nyáron lejárt a szerződése, így nem volt csapata. Pályafutása során korábban több európai sztárklubot is erősített, egyebek mellett volt a Milan, a Roma és az Atlético Madrid játékosa is. Az üzletet még értékesebbé teszi – a Hajduk számára legalábbis mindenképp –, hogy Kalinic jelképes, havi 1 eurós fizetésért játszik majd nevelőegyesületében.

Látszólag hasonlóan jó boltot – ha nem még jobbat – csinált a Hajduk a jelenleg még sérüléssel bajlódó Ivan Perisic szerződtetésével. A szintén veteránnak mondható, 34 éves, 129-szeres horvát válogatott játékos a Tottenhamtől igazol Kleinheisler László csapatához. Előbb hat hónapra kölcsönbe, majd miután lejár a szerződése a londoniakkal, aláír még egy évre a Hajdukhoz. Kalinichoz hasonlóan fénykorában Perisic is több sztárklubban megfordult, erősítette például a Dortmundot, az Internazionalét és a Bayern Münchent is.

Akárcsak Kalinic, Perisic is havi egy euróért játszik majd új csapatában (ez az igazán nagy dolog!), amely annyira belejött az erősítésekbe, hogy hétfőn bejelentette Josip Brekalo átigazolását is. A 25 éves balszélső a Fiorentinától érkezik a Hajdukhoz, de korábban a Wolfsburg, a Torino és a VfB Stuttgart játékosa is volt. A megállapodás értelmében Brekalo az idény végéig, kölcsönben szerepel majd a spliti együttesben, amelynek nem titkolt célja, hogy 2005 után újra megnyerje a bajnokságot.

Erre idén minden esélye meg is van, még akkor is, ha a csapat a hétvégén hazai pályán fájó, 2–1-es vereséget szenvedett a közvetlen rivális Rijekától (Perisic a keretben sem volt, Kalinic a 77. percben állt be). A tabellán így helycsere történt, jobb gólkülönbsége miatt a Rijeka  átvette a vezetést 20 forduló után, de ugyanúgy 41 ponttal áll, mint a második helyezett Hajduk Split.

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik