Afrika-kupa: Sarr remeklésével Szenegál legyőzte Kamerunt

B. A.B. A.
Vágólapra másolva!
2024.01.19. 20:04
Ismaila Sarr nyitotta a gólok sorát Kamerun ellen (Fotó: Getty Images)
A labdarúgó Afrika-kupa csoportkörének 2. fordulójában Szenegál 3–1-re legyőzte Kamerunt, míg a Zöld-foki-szigetek 3–0-ra verte Mozambikot.

 

B-CSOPORT

A Zöld-foki-szigetek Ghána legyőzése után az Egyiptommal bravúros döntetlent játszó Mozambikkal mérkőzött meg. A spanyol Rayo Vallecanónál légióskodó Bebé szabadrúgása még kapu fölé ment, azonban a 32. percben már betalált a kapu jobb oldalába. A második félidőben feljebb tolta a védelmi vonalát Mozambik, amit két góllal büntettek a zöld-fokiak. Előbb Ryan Mendes talált be egy védelmi hibát követően, majd Kevin Lenini szerzett távolról gólt, ezzel eldöntve a mérkőzést. A Zöld-foki-szigetek 3–0-ra nyert és továbbra is hibátlan a csoportban.

C-CSOPORT

Szenegál már korán vezetést szerzett Kamerun ellen. A 16. percben szenegáli szöglet után kavarodás alakult ki a zöld mezesek kapuja előtt. Ismaila Sarr a kapunak háttal átvette a pattogó labdát, befordult és a bal alsó sarokba lőtt. A második félidőben ismét a Marseille csatára volt az egyik kulcsszereplő, Sarr remekül ugratta ki Habib Diallót, aki közelről megduplázta Szenegál előnyét a 71. percben. A hajrában még Jean-Charles Castelletto fejesével szépített Kamerun, így izgalmassá téve a végjátékot. Az egyenlítés viszont már nem jött össze, sőt egy ellentámadásból Sadio Mané beállította a 3–1-es végeredményt. Szenegál a győzelmével két forduló után továbbjutott, míg Kamerun mindössze egy ponttal áll.

AFRIKAI NEMZETEK KUPÁJA (ELEFÁNTCSONTPART)
CSOPORTKÖR, 2. FORDULÓ
B-CSOPORT
Zöld-foki-szigetek–Mozambik 3–0 (Bebé 32., R. Mendes 51., Lenini 69.)
C-CSOPORT
Szenegál–Kamerun 3–1 (I. Sarr 16., H. Diallo 71., Mané 90+5., ill. Castelletto 83.)
Guinea–Gambia 1–0 (A. Camara 70.)

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik