Könyvbemutató: elkészült a Király Sportlétesítmény 20 évét bemutató mű

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2023.12.12. 15:29
null
Király Gábor és a könyv a bemutatón (Fotó: Király Sportegyesület / Facebook)
Húsz éve létezik Szombathelyen a Király Sportlétesítmény és tíz éve működik a 108-szoros válogatott kapus Király Gábor nemzetközi kapusiskolája. A kettős jubileum alkalmából kedden a vasi vármegyeszékhelyen bemutatták azt a kötetet, amely a Király Sportlétesítmény első húsz éve 108 oldalon címet viseli.

A könyv megjelenését a Magyar Sportújságírók Szövetsége (MSÚSZ) Nagy Béla Programja keretében a sportért felelős államtitkárság is támogatta. Király Gábor a sportkomplexum konferenciatermében tartott sajtótájékoztatón elmondta: a fotókkal gazdagon illusztrált kötet természetesen nem tartalmazza az elmúlt húsz év összes eseményét, de felvillantja a legfontosabbakat, olvashatók benne visszaemlékezések, és sok szó esik a fejlesztésekről és azok céljairól is.

A Király Sportlétesítmény ma hét hektáron elterülő, korszerű sportkomplexum, amely széles körű szolgáltatásokat kínál nemcsak a sportolóknak, az ide érkező csapatoknak, de az üzleti úton lévők vagy épp a pihenni, gyógyulni válók számára is – hangsúlyozta.

A volt kapus a kötet kapcsán felidézte az általuk megrendezett első kupát, – amely akkor még a Rádió Szombathely Kupa nevet viselte –, majd az első Király Kupát és a 2021-ben 69 éves korában váratlanul elhunyt édesapja, Király Ferenc – a Haladás volt labdarúgója – emlékére idén már harmadszor megrendezett nemzetközi Király Ferenc Emléktornát, amelyre a hazaiak mellett neves külföldi klubok is benevezték az U10-es, U11-es és U12-es csapataikat.

Pálfalvi Gábor, a MSÚSZ tagfelvételi bizottságának elnöke az MTI-nek elmondta: a magyar sportkönyvek kiadása az elmúlt évtizedekben csökkent, ezért rendkívül fontosnak tartja, hogy a kormányzat a sportkönyvkiadást is támogatja.

A sajtótájékoztatón közölték: a kötet nem kerül a könyvesboltokba, interneten keresztül a Király Shopból, illetve személyesen a Király Sportlétesítményben szerezhető be.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik