Sport Forum Hungary: Mi azt üzenjük a példánkkal, hogy a magyar futball javára akarjuk hasznosítani, amit kint tanultunk – Király

Vágólapra másolva!
2023.10.19. 20:11
null
Király Gábor, Hajnal Tamás és Dzsudzsák Balázs kerekasztal beszélgetése zárta az előadássorozatot (Fotó: Török Attila) – a képre kattintva galéria nyílik<br />
Király Gábor, Hajnal Tamás és Dzsudzsák Balázs kerekasztal beszélgetése zárta a Sport Forum Hungary 2023 előadássorozatot. A beszélgetést lapunk főszerkesztője, Szöllősi György moderálta.
KÉTSZÁZ-HETVENHAT VÁLOGATOTTSÁG ült fel a pódiumra. A Sport Forum Hungary idei esemény egyik leginkább várt beszélgetése csütörtök estére maradt, a széksorokon helyet foglalók a 109-szeres válogatott Dzsudzsák Balázs, a piros-fehér-zöld mezt 108-szor magára húzó Király Gábor, valamint a korábbi 59-szeres válogatott középpályás, Hajnal Tamás kerekasztal beszélgetését figyelhették.

Témából nem volt hiány, Király Gábor elmondta, huszonöt-huszonhat évesen kezdett el gondolkodni azon, mihez kezdjen profi karrierje után.

„Akkoriban divat volt kávézót, éttermet nyitni, sok játékos azzal próbálkozott – mondta a pódiumon Király Gábor, aki külföldi pályafutásának nagy részét a Hertha BSC-ben töltötte. – Pályafutásom vége felé feltettem a kérdés magamnak: mihez értek a legjobban?! Egyértelmű volt, hogy a futball az. Húsz évvel ezelőtt a csapattársaim nem értették, miért építek futballpályát, mit akarok azzal kezdeni? De én annak idején Berlinben is odamentem a pályamunkásokhoz, hogyan ápolják a füvet, mi a titok. Mindent tudni akartam. A sportcentrumom idén pedig immár húsz éves múlt. Mi azt üzenjük a példánkkal, hogy a magyar futball javára akarjuk hasznosítani, amit kint tanultunk.”

Dzsudzsák Balázs még nem hagyta abba a futballt, a Lokival az elmúlt idényben bronzérmet szerzett. Ám miután elmúlt 36 éves, egyre gyakrabban vetődik fel a kérdés: meddig bírja még?

„Olyan csapatban futballozhatom, amely minden nap arra ösztökél, folytassam! – mondta a pódiumon Dzsudzsák Balázs. – Tizenhárom év után tértem haza Magyarországra, úgy éreztem, az életem, pályafutásom úgy lesz szép és kerek, ha abba a klubba megyek vissza, ahonnan elindultam. Nyírlugoson nőttem fel, akkoriban falu volt, mostanra város lett, az én példám is mutatja, nem kell Budapesten születni, hogy valaki sikeres futballista legyen! Konkrét terveket még nem tudok mondani a jövőmről, egyelőre csakis a futballra fókuszálok. Egy viszont biztos, a labdarúgás közelében szeretnék maradni. Nem hinném, hogy vezetőedzőként. Remélem Debrecenben vezetőként segíthetem egyszer majd a csapatot. A PSV Eindhovennel is van kapcsolatom, homályos még előttem ez az útvonal.”

Hajnal Tamás évek óta rendkívül sikeresen dolgozik a Ferencvárosi sportigazgatójaként, elmondta, ebben a pozícióban heti hét nap kell dolgozni, különösen az átigazolási időszakok rendkívül feszítettek.

„A német klubmodellben kulcspozíció a sportigazgatói. Az utóbbi évek eredményeinek köszönhetően kinyíltak egyes ajtók előttem, de jelenleg nem gondolkodom azon, hogy újra külföldre menjek. Igényes vagyok a munkámmal szemben, mindig többre és többre vágyom. Jól érzem magam a Ferencvárosban.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik