Játékossors: visszavonult Giorgio Chiellini – hivatalos

S. B.S. B.
Vágólapra másolva!
2023.12.12. 14:35
null
Visszavonul Giorgio Chiellini (Fotó: Instagram/Giorgio Chiellini)
Olaszország sztárfutballistája, Giorgio Chiellini a hivatalos Facebook-oldalán jelentette be, visszavonul a labdarúgástól. 

A Juventus legendája kedden délután több sajtóhír megjelenése után a Facebookon hivatalosan is bejelentette, hogy visszavonul.

„Életem legszebb és legintenzívebb utazása voltál. Te voltál a mindenem. Veled egyedi és felejthetetlen utat jártam meg. De most itt az ideje új fejezeteket kezdeni, új kihívásokkal szembenézni, és az életben további fontos és izgalmas oldalakat írni” – fejezte ki érzelmeit a futball iránt a klasszis hátvéd a közösségi felületen.

Chiellini 2000-ben kezdte meg profi pályafutását a Livorno csapatában, majd egy rövid római kitérő után 2004-ben csatlakozott a Juventushoz, ahol pályafutása számottevő részét töltötte. A torinói klubbal összesen kilencszer nyerte meg az olasz bajnokságot, ötször az Olasz Kupát és szintén ötször az olasz Szuperkupát.

Olaszországi pályafutása végével 2022-ben a tengerentúlra igazolt a Los Angeles FC-hez, amellyel tavaly megnyerte az MLS Cupot, idén pedig a döntőig menetelt, ahol végül kikapott a Columbus Crew-tól.

2004-től az olasz válogatott keretébe is beválogatták és azóta 117-szer ölthette magára a nemzeti csapat mezét. A 2021-es Európa-bajnokság megnyerésében is kulcsfontosságú szerepet játszott a klasszis bekk, aki tavaly egy sérülés miatt került be az „azúrkékekhez”.


Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik