Vb 2026: győzelem 1–3-ról, a 93. percben lőtt góllal – videó

K. Zs.K. Zs.
Vágólapra másolva!
2023.11.16. 21:36
null
Maláj gólöröm a selejtező nyitányán (Fotó: Getty Images)
Ausztrália és Katar egyaránt hétgólos győzelemmel kezdte meg szereplését a 2026-os labdarúgó-világbajnokság meglehetősen tekervényes ázsiai selejtezőjében, de Dél-Korea és Japán sem aprózta el, mindkét távol-keleti válogatott 5–0-s diadallal rajtolt. A csütörtöki játéknap legizgalmasabb csatáját Malajzia nyerte meg: kétgólos hátrányból felállva, a győztes gólt a 93. percben szerezve 4–3-ra verte Kirgizisztánt.

 

Az utolsó húsz percre 3–1-es vezetéssel fordult Kirgizisztán válogatottja Kuala Lumpurban, ám a házigazda maláj csapat visszakapaszkodott, és Fajszal Halim a 93. percben a győztes gólt is belőtte. VIDEÓ ITT!

A játéknap egyik meglepetését India szolgáltatta: a 75. percben Manvir Singh remek gyors támadás végén lőtte a kuvaiti meccs egyetlen gólját (VIDEÓ ITT!).

Almoez Ali négy góllal járult hozzá Katar 8–1-es győzelméhez Afganisztán ellen. A több mint százszoros válogatott támadó – aki összes gólját az első félidőben szerezte, kettőt büntetőből – másodszor talált négyszer a kapuba egy válogatott meccsen; 2019-ben négyszer köszönt be Észak-Koreának az Ázsia-kupán.

A dél-koreai és a japán válogatott is ötgólos győzelmet aratott; amíg a dél-koreaiaknak öt különböző gólszerzőjük volt, Ueda Ajasze háromszor is a kapuba talált a japán csapat színeiben. Szardar Azmun kettőt vállalt az iráni válogatott négy góljából.

Mitchell Duke kettő, a második félidőre őt váltó Jamie MacLaren három gólt szerzett az ausztrál válogatottban, amely Melbourne-ben kiütötte Bangladest.

Jordánia a 93. percben szerezte a pontot érő gólt a Tádzsikisztán elleni dusanbei mérkőzésen.

LABDARÚGÓ-VB 2026, SELEJTEZŐ
ÁZSIAI ZÓNA, 2. KÖR, 1. FORDULÓ
A-CSOPORT
Katar–
Afganisztán 8–1
Kuvait–India 0–1
B-CSOPORT
Japán–Mianmar 5–0
Szíria–Észak-Korea 1–0
C-CSOPORT
Dél-Korea–Szingapúr 5–0
Thaiföld–Kína 1–2
D-CSOPORT
Omán–Tajvan 3–0
Malajzia–Kirgizisztán 4–3
E-CSOPORT
Irán–Hongkong 4–0
Türkmenisztán–Üzbegisztán 1–3
F-CSOPORT
Irak–Indonézia 5–1
Fülöp-szigetek–Vietnám 0–2
G-CSOPORT
Szaúd-Arábia–Pakisztán 4–0
Tádzsikisztán–Jordánia 1–1
H-CSOPORT
Arab Emírségek–Nepál 4–0
Jemen–Bahrein 0–2
I-CSOPORT
Ausztrália–Banglades 7–0
Libanon–Palesztina 0–0

Következő forduló: november 21.

A kilenc négycsapatos csoportban oda-vissza körmérkőzést játszanak; az első és a második helyezettek bejutnak a harmadik körbe.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik