Edzősors: Petry Zsolt Törökországban kapott munkát

Vágólapra másolva!
2023.11.06. 16:22
null
Petry Törökországban indíthatja újra karrierjét (Fotó: Árvai Károly – archív)
A török élvonalban 11 forduló után utolsó előtti, kieső helyen álló Samsunspor még az októberi válogatott szünetben nevezte ki a csapat vezetőedzőjének az 54 éves német trénert, a Lokomotiv Moszkva korábbi edzőjét Markus Gisdolt. A csakfoci.hu szúrta ki, hogy két héttel munkába állása után Gisdol szakmai stábjának tagja lett a Herthától botrányos körülmények között távozott Petry Zsolt is.

Petry 2021 áprilisában viharos körülmények között távozott a Herthától (amelynél szintén kapusedzőként dolgozott), miután a klub engedélye nélkül nyilatkozott a Magyar Nemzetnek, s a megjelent interjú a berliniek szerint ártott a klub megítélésének.

Petry később perre ment korábbi munkaadójával, s a felek tavaly ősszel peren kívül megegyeztek egymással.

Az 57 éves magyar szakember nem dolgozott profi klubnál azóta, amióta a Herthától menesztették, ám, hogy Gisdol meghívta szakmai stábjába nem a véletlen műve: korábban a Hoffenheimnél éveken át dolgoztak együtt hasonló felállásban, ott is kapusedző volt Petry.

Gisdol kinevezése óta a Samsunspor három bajnokin egy vereség és egy döntetlen mellett egy győzelmet tud felmutatni, utóbbit elmúlt szombaton a Hatayasport fogadva aratta a csapat.

GISDOL SZAKMAI STÁBJA

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik