Vb 2034: Ausztrália továbbra is érdeklődik a rendezés iránt

Vágólapra másolva!
2023.10.05. 12:16
Ausztrália továbbra is vizsgálja annak a lehetőségét, hogy pályázzon a 2034-es labdarúgó-világbajnokság megrendezésére.

A nemzetközi szövetség (FIFA) tanácsa szerdán közölte, hogy Spanyolország, Portugália és Marokkó láthatja vendégül a 2030-as vb-t, de az első három mérkőzésnek – centenáriumi ünnepséggel egybekötve – Uruguay, Argentína és Paraguay ad otthont, mivel az első vb-t 1930-ban Uruguayban rendezték. szerdán közölte, hogy Spanyolország, Portugália és Marokkó láthatja vendégül a 2030-as vb-t, de az első három mérkőzésnek – centenáriumi ünnepséggel egybekötve – Uruguay, Argentína és Paraguay ad otthont, mivel az első vb-t 1930-ban Uruguayban rendezték.

A FIFA ezt követően arra buzdította Ázsia és Óceánia tagszervezeteit, hogy nyújtsanak be pályázatot a 2034-es eseményre.

Szaúd-Arábia már szerdán bejelentkezett a 2034-es vb-rendezésére. Szalman bin Ebrahim al-Halifa sejk, az ázsiai szövetség elnöke közölte, „az egész ázsiai futballcsalád egységesen támogatja” a szaúdiak kezdeményezését.

Ausztrália korábban jelezte érdeklődését a 2034-es vb iránt, és James Johnson, az ausztrál szövetség vezérigazgatója a FIFA jelzésére úgy reagált, az érdeklődés továbbra is fennáll, e tekintetben nincs változás.

„Amint azt már korábban közöltük, az ausztrál szövetség vizsgálja annak a lehetőségét, hogy pályázzon a 2029-es klubvilágbajnokságra és/vagy a 2034-es világbajnokságra” – áll a közleményében.

Az érdeklődés hivatalos megerősítésének a határideje október 31. Ausztrália – és Új-Zéland – az idén rendezett női vb-t, de férfi világbajnokságnak még nem adott otthont. A 2022-es, Katarnak ítélt vb-ért harcba szállt, de a voksolás első körében kiesett.

A 2026-os – már nem 32, hanem 48 csapatos világbajnokságnak – Kanada, az Egyesült Államok és Mexikó lesz a házigazdája.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik