Megyei foci: az örökifjú csatár, Kenesei Krisztián ismét gólt szerzett

Vágólapra másolva!
2023.10.25. 07:12
null
Kenesei Krisztián nem változik: 46 esztendősen is az egyik legveszélyesebb támadó (Fotó: Magyar Nemzet/Mirkó István)
A 29-szeres válogatott támadó, háromszoros bajnok, gólkirály Kenesei Krisztián nem tudja abbahagyni a futballt, a Pest megyei I. osztályban szereplő CSO-KI csapatában szerzi a gólokat.

 

A gólszerzést sohasem lehet megunni! Ezt vallja Kenesei Krisztián is, aki a CSO-KI Sport nevű csomádi-kisnémedi csapat tagjaként a sok nagy meccset megélt váci stadionban, a Vác VLSE otthonában szerzett pontot érő gólt (tizenegyesből) a Pest megyei I. osztály 10. fordulójában, majd az elmúlt hétvégén a Vecsési FC ellen 1–0-ra megnyert bajnokin is betalált.

Abban a stadionban, amelyben profi pályafutása kezdetén, szinte napra pontosan huszonnyolc (!) évvel ezelőtt, 1995. október 21-én érte el első találatát a Vác FC Samsung–MTK (2–1) NB I-es bajnoki 91. percében. (Első élvonalbeli gólját már 1993-ban, a Haladás ellen megszerezte.) Vajon ki gondolta volna, hogy 46 esztendősen is rohamozza majd az ellenfelek kapuját, miután 2020 tavaszán, a Covid-járvány miatt korábban lezárt NB III-as bajnokság végén a Komárom színeiben befejezte pályafutását?

„Hát igen, nem sokáig tartott a szünet, igaz, azzal tisztában voltam akkor is, hogy NB-s bajnokságban már nem lépek többet pályára – kezdte lapunknak Kenesei Krisztián. – Kétezerhúsz nyarán megszületett a második kisfiam, s ekkor megkerestek a Pest megyei II. osztályú Ráckevétől, hogy segítsek, huszonhat bajnokin harmincnégy gólt szereztem, az idényben pályára léphettünk Magyar Kupa-meccsen a Ferencváros ellen. Az utolsó hat fordulóban már játékos-edző voltam, de nyáron aztán továbbálltam a megye I-es, Hollik András trenírozta Dunavarsányhoz. Bár tudtam, hogy ez az osztály azért más kávéház, s edzés nélkül nem lesz egyszerű, egy idényt eltöltöttem ott, s nyolc találatig jutottam.”

A Kenő becenévre hallgató támadó tavaly nyáron Davcsó Károly elnök-vezetőedző hívására a szintén Pest megyei második ligás Csomádhoz szerződött úgy, hogy közben másodedző is lett.

„Az első idényben a feljutást tűzte ki célul a klub, ami a második helyen végezve is sikerült. Bár az utolsó hat fordulót ki kellett hagynom sérülés miatt, huszonöt gólt szereztem. Most tehát a megyei első osztályban szerepelhetek ismét, s elsősorban csereként igyekszem segíteni a csapatot, de háromszor kezdő is voltam – bár nem vagyok már villámléptű, a szükség nagy úr. Élvezem a játékot, így jövő nyárig biztosan folytatom a futballt, aztán majd meglátjuk. Az aktív labdarúgás mellett heti két edzést tartok a csapatnak, a meccsek előtt pedig Davcsó Károllyal mindent megbeszélünk. Csapattársam az MTK védelmének korábbi oszlopa, a harmincnyolc éves Balogh Béla, aki nyár óta az NB III-as BKV Előre vezetőedzője, így rutinban nincs hiány.”

Kenesei csomádi játékos-pályaedzői tevékenysége mellett az MTK öregfiúkban is játszik, sőt a kék-fehérek NB III-ban szereplő második csapatánál trénerkedik – vajon milyen tervei vannak az edzői pályán?

„Kétezertizenhéttől egyéni képzéseket tartok az MTK-ban, illetve három éve már annak is, hogy Kanta József munkáját segítem az NB III-as második együttesünknél. Nagyon jó a stábunk, amelynek Hrepka Ádám is tagja, s talán mondhatom, hogy eredményesen dolgozunk: az előző idényben a negyedik helyen végeztünk – a tartalékcsapatok közül a miénk szerepelt a legjobban. Összességében ez most kielégít, fel sem vetődik bennem, hogy máshol kellene dolgoznom. Szerencsére a tréningek és a meccsek nem ütköznek, a Hungária körúton tolerálják a csomádi elfoglaltságomat.”

Mint ismeretes, a magyar válogatottnak egy pont kell az Eb-re kijutáshoz, az újabb nagy sikerhez. Bár Kenesei Krisztián több emlékezetes meccset játszott a nemzeti együttesben – huszonegy évvel ezelőtt például bravúrpontot érő gólt szerzett a svédek otthonában Eb-selejtezőn –, a világversenyre kijutás nem adatott meg neki.

„Nincs bennem irigység a mostani sikerek láttán, egyáltalán nem jellemző rám, sőt nagyon is örülök a válogatott sikerének – kint voltam a szerbek elleni győztes Eb-selejtezőn! Ismét nagy siker lenne az Európa-bajnokságra kijutás, nagyon egyben van a csapat, tudatosan futballozik, minden klappol, s bárki ellen van esélyünk. Más világ volt még az én válogatottbeli karrierem során, mások voltak akkor a körülmények is, de nincs hiányérzetem.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik