Szerb Szuperliga: Hat gólt lőtt a Topolya, már négy pont az előnye a Zvezdával szemben!

Vágólapra másolva!
2023.09.16. 21:07
A tabella élén álló, El-csoportkörös Topolyai SC ellenfele ezúttal az alsóházi Zseleznicsar Pancsevo volt a Szerb Szuperligában. A hazaiak már az első félidőben eldöntötték a három pont sorsát, s duplán örülhettek, mivel a Crvena zvezda veresége miatt négy pontra nőtt az előnyük a belgrádiakkal szemben.

Gólzáporos meccset húzott be a Topolyai SC (Fotó: TSC)
Gólzáporos meccset húzott be a Topolyai SC (Fotó: TSC)
Gólzáporos meccset húzott be a Topolyai SC (Fotó: TSC)

 


SZERB SZUPERLIGA
7. FORDULÓ
Topolyai SC–Zseleznicsar Pancsevo 6–3 (3
–0)
Topolya, TSC Aréna, Vezette: M. Ivkovics
TSC: Ilics – Cvetinovics (Djordjevics), 69., Antonics, Sztojics, Vlalukin – Petrovics, Radin, Sztanics (Vulics, 69.), Djakovac (Kuveljics, 76.) – Jovanovics (Milovanovics, 76.), Rakonjac (Pantovics, 69.). Vezetőedző: Zsarko Lazetics
Zseleznicsar: M. Sztankovics – Hajdin, V. Sztankovics, Jovanovics (Obradovics, 44.) – Lakicsevics, Gajics, A. Djordjevics, Krajisnik (Pantelics, 63.) – Romanics (Lokosa, 84.), Grgics (Zuvics, 63.), Pavlov (Susnjar, 63.).Vezetőedző: Alekszandar Linta
Gólszerző: Djakovac (3., 10.), Sztanics (37.), Cvetinovics (67.), Pantovics (77.), Vulics (90+3.), ill. A. Djordjevics (55., 80.), Susnjar (90.)

ÖSSZEFOGLALÓ:

Nemcsak annak örülhetett a Topolyai SC, hogy magabiztosan 6–3-ra nyert a Zseleznicsar ellen a szerb Szuperliga 7. fordulójában, hanem annak is, hogy a Csukaricski 2–1-re legyőzte a címvédő Crvena zvezdát, így a topolyaiak hét forduló után négypontos előnnyel állnak az első helyen a 16 csapatos bajnokságban.

A TSC csütörtökön Londonban a West Ham United vendégeként lép pályára az Európa-liga csoportkörében, míg a soron következő bajnokit, ami a Crvena zvezda elleni rangadó lenne, elhalasztották.

PERCRŐL PERCRE

VÉGE A MÉRKŐZÉSNEK, GÓLGAZDAG MECCSEN NYERT AZ ÉLLOVAS TOPOLYA!

90+3. perc MEGVAN A HATODIK HAZAI GÓL: egy kipattanó labdát Milos Vulics lő tizenegy méterről a vendégek kapujába.

90. perc Letelt a rendes játékidő, három perc a ráadás

90. perc HARMADIK GÓLJUKAT IS MEGSZERZIK A VENDÉGEK: egy bal oldali beadást Susnjar fejel öt méterről a kapuba.

84. percRomanics is lement, helyére Lokosa érkezett.

83. perc Lakicsevics szabálytalankodott és szövegelt is, jár érte a sárga lap.

80. perc ISMÉT SZÉPÍTENEK A VENDÉGEK! Sztojics felszabadítása katasztrofálisra sikerült, Djordjevics pedig kapásból, külsővel a kapu bal oldalába bombázott.

77. perc: OTT AZ ÖTÖDIK! Pantovics pár perc után kap egy remek kiugratást, el is viszi a labdát a kapus mellett, és higgadtan a kapuba gurít.

76. perc Még kettőt cserél Lazetics:Ifet Djakovac megy le, Nikola Kuveljics áll be, míg Szasa Jovanovicsot Uros Milovanovics váltja.

69. percHármas csere a hazaiaknál is: Dusan Cvetinovics gólja után Djordjevicsnek adja át a helyét, Marko Rakonjacot Milos Pantovics váltja,Petar Sztanics helyére Milos Vulics érkezik.

67. perc ISMÉT HÁROM GÓL A KÜLÖNSBÉG! Sztanics szöglete után Cvetinovics négy méterről, senkitől se zavartatva a kapuba fejel.

63. perc Hármas csere a vendégeknél: Dario Grgics helyére Mateja Zuvics áll be, Levgen Pavlovot Djordje Susnjar váltja, míg Damjan Krajisnik helyre Dusan Pantelics érkezik.

 

 

60. perc Felébresztette a kapott gól a hazaiakat, akik egy Jovanovics-Djakovac kényszerítő után szögletet harcolnak ki. A sarokrúgás után Vlalukin lő, de a védők blokkolják a próbálkozását.

55. perc SZÉPÍT A ZSELEZNICSAR! A csapatkapitány (a lecserélt Jovanovicstól vette át a karszalagot) Alekszandar Djordjevics huszonhét méterről kilövi a jobb alsót, Ilics hiába nyújtózkodott, nem érhette el a labdát.

51. perc Sztanics remekül passzol Jovanovicshoz, aki Rakonjacot szolgálja ki, de ő szemben a kapuval pár méterről rosszul találja el a labdát, így az a vendégek kapusáé lett.

49. percJól kezdenek a vendégek:Romanics teszi próbára Ilics reflexeit, aki bravúrral hárítja a tizenhét méterről leadott lövést.

Nincs csere a szünetben, folytatjuk!

A folytatás előtt egy jó hír a TSC szurkolóinak: a második helyen álló, címvédő Crvena zvezda 2-1-es vereséget szenvedett a Csukaricski vendégeként, így amennyiben a Topolya nyer, négy pontra nő az előnye a belgrádi együttes ellen.

VÉGE AZ ELSŐ FÉLIDŐNEK!

45. perc Letelt a negyvenöt perc, két perc lesz a ráadás.

44. perc Kényszerű csere a vendégeknél: Marko Jovanovics megsérült, helyre Sztefan Obradovics áll be.

42. perc Sztojics lódul meg, eljut a tizenhatosig, de végül passzol, ám belelépnek a védők, így szöglethez jutnak a hazaiak, de a vendégek védelme kifejelte a labdát.

37. perc OTT A HARMADIK! A vendégek tizenhatosában gurigázott a TSC, s egyszer csak Sztanics elé került a labda, aki tizenegy méterről a bal alsóba gurított! Padlón az újonc, kicsivel több mint fél óra alatt kapott három gólt

35. perc Marko Jovanovics két lábbal csúszik rá a labdára és Djakovac lábára, ő kapja a mérkőzés első sárga lapját

33. perc Helyzet a másik oldalon is: Grgics leveszi a labdát a tizenhatosban, és fordulásból lő, de Ilics kapus időben leért, így marad a kétgólos hazai vezetés.

32. perc Sztanics lő egy szép akció végén tizenhét méterről, de a labda elsuhan a jobb kapufa mellett.

31. perc Kifejelnek a védők egy labdát, pont Djakovac elé, de nincs meg a mesterhármas, mert tizenhat méterről a játékos a bal kapufa mellé lő.

A következő fordulóban a TSC a címvédő Crvena zvezda vendége lenne, de mivel az Európa-liga első fordulóját csütörtökön játsszák, és a hétvégi bajnoki után hétközi forduló következik, így a rangadót elhalasztották.

26. perc Radin kapott egy rúgást a sípcsontjára, de úgy néz ki nem komoly a baj, folytatni tudja a mérkőzést. Így is lett, Radin már a pályán.

23. perc Pavlov próbálkozott tizenhét méterről, de a labda méterekkel a felső léc felett hagyta el a pályát.

20. perc A TSC visszahúzódott a saját térfelére, ami a kétgólos előny tudatában teljesen logikus és érthető, de a vendégek nem tudnak mit kezdeni a mezőnyfölényükkel.

 

10. perc Ott a második is: ezúttal is Petrovics passzolt Djakovac elé, akire nem figyeltek a védők, és pár méterről a kapuba lőtt.

3. perc Ez gyors volt, már vezet is a TSC: Djakovac a gólszerző! Petrovics csúsztatott meg remekül egy felívelést, a középpályás pedig kicselezte a kapust, majd ballal a kapuba gurított.

1. perc Elkezdődött a mérkőzés, a TSC indította útjára a labdát.

Toronymagas esélyesnek számít a Topolyai Sport Club a szerb Szuperliga hetedik fordulójában a pancsovai Zseleznicsar ellen, de a futballkedvelők jól tudják, sokszor az ilyen mérkőzéseken a legnehezebb begyűjteni a három pontot. A TSC Arénában 19 órakor kezdődő találkozót megelőző sajtótájékoztatón Zsarko Lazetics elmondta, a játékosoknak a szombati, és nem a West Ham elleni Európa-ligás mérkőzésre kell koncentrálniuk. A topolyaiak vezetőedzője hozzátette, az hogy a tájékoztatási eszközök közül sokan már elkönyvelték az újabb három pont megszerzését, egyáltalán nem tetszik neki.

– Hasonlót tapasztaltam néhány játékosnál is, s először fordult elő, hogy az edzéseken nem olyan a koncentráció, mint amilyen kellene – mondta Lazetics.

Hat forduló után a TSC az első helyen áll 16 ponttal, a Zseleznicsar 4 ponttal a tizennegyedik.

KÖSZÖNTJÜK OLVASÓINKAT A TOPOLYAI SC–ZSELEZNICSAR PANCSEVO LABDARÚGÓ-MÉRKŐZÉS ÉLŐ, SZÖVEGED TUDÓSÍTÁSÁBAN!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik