Női vb: ötöt rúgott Svájcnak, története során először a nyolc között Spanyolország

M. B.M. B.
Vágólapra másolva!
2023.08.05. 10:32
null
Aitana Bonmatí (középen) a Barca után a spanyol válogatottat is a hátára vette (Fotó: Getty Images)
Spanyolország jutott be elsőként az ausztrál, új-zélandi közös rendezésű női labdarúgó-világbajnokság negyeddöntőjébe, miután 5–1-re legyőzte az addig még gólt sem kapó Svájcot.

Gálázással feledtette a Japán elleni négygólos zakót a spanyol csapat (Jorge Vilda tanítványai ezt megelőzően Costa Ricát és Zambiát is legyőzték, így a továbbjutás nem forgott veszélyben), a friss BL-győztes Barcelona játékosaira építő együttes a két gólt, illetve gólpasszt kiosztó Aitana Bonmatí vezérletével gázolt át az addig még gólt sem kapó Svájcon (Alisha Lehmannék a Fülöp-szigetek legyőzése után Új-Zélanddal és Norvégiával is ikszeltek). A kieső együttesben öt kapott góllal búcsúzott profi pályafutásától a 37 éves, válogatottsági csúcstartó Gaëlle Thalmann, aki még a torna előtt jelentette be a visszavonulását.

Bonmatí már az ötödik percben megszerezte a vezetést a spanyoloknak, majd Codina talált be a saját kapujába. Bő negyedóra játék után Redondo révén (a gólpasszt Bonmatí adta) került ismét előnybe a Vilda-csapat, majd a második gólját jegyző Bonmatí, illetve Codina révén már 4–1-re vezetett Spanyolország. A második félidő nem hozott svájci feltámadást, ellenben a 70. percben Hermoso révén a spanyolok vitték be a kegyelemdöfést (a gólpasszt ezúttal is Bonmatí jegyezte), akik így magabiztosan jutottak a negyeddöntőbe, ahol a holland–dél-afrikai párharc győztese lesz az ellenfelük.

NŐI LABDARÚGÓ-VILÁGBAJNOKSÁG
NYOLCADDÖNTŐ
Svájc–Spanyolország 1–5
(Codina 11. – öngól, ill. Bonmatí 5., 17., Redondo 36., Codina 45., Hermoso 70.)

KÉSŐBB
Japán–Norvégia 3–1 (Syrstad 15. – öngól, Simizu 50., Mijazava 81., ill. Hansen 20.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik