Játékossors: Neymar megelőzte Lukakut, érte fizették ki a legtöbb pénzt

M. B.M. B.
Vágólapra másolva!
2023.08.15. 20:26
null
Neymar az Al-Hilal mezével (Fotó: Facebook/AlhilalFC)
Ismét Neymart nevezhetjük minden idők legdrágább labdarúgójának – már ha a pályafutása alatt érte kicsengetett transzferdíjakat vesszük figyelembe –, miután a 31 éves brazil a szaúdi Al-Hilal csapatához szerződött.

A játékosok értékeinek becslése szempontjából mérvadó Transfermarkt kimutatása szerint Neymarért eddig összesen 390 millió eurót fizettek ki klubjai, ráadásul a csillagászati összeghez mindössze három klubváltásra volt szüksége a brazil cselgépnek.

Az első nagy összeget pont egy évtizeddel ezelőtt, 2013 nyarán fizette ki érte a Barcelona, amely 88 millió euró ellenében vette meg játékjogát nevelőegyesületétől, a Santostól. Négy évvel ezután jött az azóta hírhedtté vált PSG-transzfer, amikor a párizsiak kifizették a játékos 222 millió eurós kivásárlási árát, aki ezzel minden idők legdrágább labdarúgójává vált.

Erre a „pénzkupacra” tett rá még egy lapáttal az Al-Hilal, amely a Transfermarkt szerint 80 millió eurót fizetett a 31 éves szélsőért – ez az összeg bónuszokkal 100 millióra is emelkedhet, amennyiben hinni lehet Fabrizio Romano bennfentes információinak.

Az eddigi csúcstartó a még mindig a Chelsea-nél „veszteglő” Romelu Lukaku volt, akiért eddig hét klubváltása során fizettek 333 millió eurót az érte harcba szálló klubok. A belga center kivásárlási árát 40 millió euróban határozták meg a londoni „kékek”, így egy esetleges késő nyári klubváltással sem előzhetné vissza Neymart – kivéve, ha a szaúdi klubok licitháborúba bocsátkoznának a kegyeiért, de az köztudott, hogy Lukaku eddig minden közel-keleti érdeklődőnek kosarat adott, így Neymar csúcsa egyelőre nincs veszélyben.

A képzeletbeli dobogó harmadik fokán az Al-Naszrban légióskodó ötszörös aranylabdás, Cristiano Ronaldo áll – érte összesen 247 millió eurót fizettek ki pályafutása során.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik