Felkészülés: legyőzte az Ajaxot a Dortmund, ikszelt a Bilbaóval az MU

L. M.L. M.
Vágólapra másolva!
2023.08.06. 20:23
null
Felix Nmecha (8) két gólja győzelmet ért a Dortmundnak (Fotó: Getty Images)
A Borussia Dortmund 3–1-re megverte az Ajaxot felkészülési találkozón, míg a Manchester United a 93. percben harcolta ki a döntetlent az addigra már tíz emberre fogyatkozó Athletic Bilbao ellen.

Már a hatodik percben megszerezte a vezetést a Dortmund a Signal Iduna Parkban az Ajax ellen, a hazaiak német középpályása,Julian Brandt talált be. A fekete-sárgák előnye nem tartott sokáig, másfél perccel később Steven Bergwijn beadása után Brian Brobbey fejjel egyenlített.

A második félidőben a szünetben beálló Felix Nmecha eldöntötte a mérkőzést, a fiatal német támadó az 54., majd a 60. percben is beköszönt, kialakítva a 3–1-es végeredményt. Érdekesség, hogy a vendégeknél kezdőként lépett pályára Mohammed Kudus, akinek a távozásáról sajtóhírek szerint korábban már megegyezett a klubja.

Dublinban zárta a nyári felkészülést a Manchester United, az erősen felforgatott kezdővel felálló „vörös ördögök” a spanyol Athletic Bilbaóval találkoztak. A baszkok szerezték meg a vezetést a 29. percben. Harry Maguire rossz passza után Oihan Sancet indította Nico Williamset, aki át tudta pöckölni a labdát a kifutó Tom Heaton felett. A második félidőben megfogyatkoztak a spanyolok, Aitor Paredes rántotta vissza ellenfelét, a játékvezető pedig azonnal a piros lapot mutatta fel neki.

NICO WILLIAMS GÓLJA

Maguire a hosszabbításban javította a hibáját, Aaron Wan-Bissaka beadása után remekül fejelt Facundo Pellistri elé, a fiatal uruguayi pedig nem hibázott, kapásból a hosszúba lőtt.

PELLISTRI TALÁLATA

NEMZETKÖZI FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
Borussia Dortmund–Ajax 3–1
(Brandt 6., F. Nmecha 54., 60., ill. Brobbey 7.)
Manchester United–Athletic Bilbao 1–1 (Pellistri 90+3., ill. N. Williams 29.)
Kiállítva: A. Paredes (66., Bilbao)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik