U19-es Eb: négy büntetőből három gól – simán nyertek az olaszok

R. P.R. P.
Vágólapra másolva!
2023.07.03. 22:57
null
Cher N’Dour gólját ünneplik az olaszok (Fotó: UEFA)
Máltán az U19-es labdarúgó Európa-bajnokság hétfői nyitó napján Portugália 2–0-ra legyőzte Lengyelországot, míg Olaszország 4–0-ra nyert a házigazda ellen.

 

MÁLTA–OLASZORSZÁG

A meccs elején a máltaiak jól tartották magukat, de csak idő kérdése volt, hogy az olaszok mikor szerzik meg a vezetést. Az első félidőben három (!) tizenegyest is rúghattak, ebből kettőt értékesítettek is (Cher Ndour és Francesco Pio Esposito). Plusz a máltaiak emberhátrányba kerültek az első félidőben.

A második játékrész elején Luca D’Andrea tovább növelte az előnyt, de innentől az olaszok mér nem nagyon szakadtak meg. Azért még egy tizenegyes – a negyedik – összejött, ezt Samuele Vignato értékesítette, így az olaszok 4–0-ra győztek.

LENGYELORSZÁG–PORTUGÁLIA

A portugálok megérdemelten vezettek az első félidőben. Már a 4. percben náluk volt az előny, Hugo Félix szabadrúgása után Gabriel Brás fejelt közelről a kapuba. A lengyelek keveset kockáztattak, és a támadásaikban nem volt elég lendület.

A második félidőben Hugo Félix gólszerzésben is jeleskedett: a 60. percben remek csellel becsapta a védőjét, majd a bal kapufa segítségével a hálóba lőtt.

Ez maradt a vége, Portugália sima győzelemmel kezdett.

U19-ES EURÓPA-BAJNOKSÁG, MÁLTA
1. FORDULÓ
A-CSOPORT
Málta–Olaszország 0–4
Lengyelország–Portugália 0–2

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik