Felkészülés: Bellingham és Joselu pazar góljaival verte meg a Real Madrid az MU-t – videó

Vágólapra másolva!
2023.07.27. 07:24
null
Bellingham megszerezte első gólját a Real Madridban (Fotó: Getty Images)
Houstonban vívott felkészülési mérkőzést egymással a spanyol Real Madrid és az angol Manchester United, a madridiak két új szerzeményük, Jude Bellingham és Joselu góljaival nyertek. Az Arsenal és a spanyol bajnok FC Barcelona Los Angelesben vívott nyolcgólos mérkőzést, melyen a katalánok ugyan kétszer is vezettek, mégis 5–3-as vereséget szenvedtek.

 

REAL MADRID (spanyol)–MANCHESTER UNITED (angol)

Sem Carlo Ancelotti, sem Erik ten Hag nem tartalékolt, hiszen mindkét szakvezető erős kezdőcsapatot küldött a pályára. A spanyolok kapuját Andrij Lunyin védte és Fran García az AC Milan elleni meccs után most is kezdett. Az angoloknál a középpályán a 18 éves Kobbie Mainoo kapott lehetőséget Casemiro mellett.

A kiegyenlített mérkőzésen a Real Madrid már hat perc után megszerezte a vezetést a Borussia Dortmundtól igazolt Jude Bellingham mesteri emelésével.



A szünetben az olasz vezetőedző hatot cserélt, majd egy óra játék után még Joselut és Brahim Díazt is pályára küldte, míg ekkor az MU kilenc helyen helyen változtatott.

Aztán a rendes játékidő utolsó percében a Real Madrid Lucas Vázquez jobb oldali beadása után Joselu ollózós góljával duplázta meg előnyét és állította be a 2–0-s végeredményt.

 



ARSENAL (angol)–FC BARCELONA (spanyol)

Az Arsenal és az FC Barcelona Los Angelesben vívott felkészülési mérkőzést, sArteta és Xavi is erős kezdőt küldött a pályára. A katalánok Robert Lewandowski góljával már a 7. percben vezettek, de hat perccel később Bukayo Saka egyenlített, aki szűk tíz perccel később büntetőt rontott. Ezt kihasználva a 34. percben Raphinha ismét a Barcát juttatta előnyhöz, de még a szünet előtt Kai Havertz megszerezte második gólját az Arsenalban. 2–2





A szünetben az FC Barcelona sort cserélt, míg a Arsenalnál csak a német támadót cserélte le Arterta.

Nem sokkal később Leandro Trossard góljával már az angolok vezettek, majd a belga játékos a 78. percben a második gólját is megszerezte. 4–2





A hajrá így is izgalmasan alakult, hiszen a 88. percben Ferran Torres góljával zárkózott a Barca, de egyenlítés helyett újabb gólt kapott,Fábio Vieira volt a gólszerző. Így hiába vezetett kétszer is a Barca, 5–3-ra kikapott az Arsenaltól.

Az FC Barcelonában ezen a mérkőzésen debütált a Manchester Citytől érkező Ilkay Gündogan.

CHELSEA (angol)–NEWCASTLE UNITED (angol)

Két másik angol élvonalbeli topcsapat is összecsapott az Egyesült Államokban, hiszen a Chelsea és a Newcastle 70 ezer néző előtt vívott meg Atlantában. A londoniaknál a Villarrealtól megszerzett Nicolas Jackson megszerezte második gólját, erre a szünet előtt, a 49. percben Miguel Almirón válaszolt, kialakítva ezzel az 1–1-es végeredményt.

NEMZETKÖZI FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉSEK
Real Madrid (spanyol)–Manchester United (angol) 2–0 (Bellingham 6., Joselu 89.)
Arsenal (angol)–FC Barcelona (spanyol) 5–3 (Saka 13., Havertz 43., Trossard 56., 78., Fábio Vieira 90., ill. Lewandowski 7., Raphinha 34., Ferran Torres 88.)
Chelsea (angol)–Newcastle United (angol) 1–1 (N. Jackson 12., ill. Almirón 45+4.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik